Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alecsia Toader din Alba Iulia, un exemplu de excelență: Nota 10 la admiterea pentru Facultatea de Medicină din cadrul  Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Bera Larisa

Publicat

în

Alecsia Toader din Alba Iulia, un exemplu de excelență: Nota 10 la admiterea pentru Facultatea de Medicină din cadrul  Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Alecsia Toader, din Alba Iulia, a reușit să obțină un rezultat remarcabil la examenul de admitere pentru Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Cu o notă de 10, Alecsia a demonstrat excelență în pregătirea sa pentru domeniul medical. Tânăra a avut un parcurs remarbil de-a lungul anilor de studiu, obținând media 10 la examenul de Evaluare Națională și 9.61 la examenul de Bacalaureat.

Citește și: FOTO| Alexia Marcu, MÂNDRIA Colegiului „Avram Iancu” Câmpeni: UNICA medie de ZECE curat din județ la Bacalaureat 2024

Aceasta este absolventă a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și a studiat la profilul de științe ale naturii. Alecsia s-a pregătit intens pentru examenul de admitere la Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, dorind să urmeze Facultatea de Medicină Generală.

Într-un interviu acordat pentru ziarulunirea.ro, Alecsia a vorbit despre parcursul său deosebit și provocările întâmpinate. „Cele mai mari provocări au fost volumul mare de învățat, nopțile nedormite și limitarea timpului pentru viața de liceu, toate acestea în contextul unei concurențe intense pentru admiterea la facultate”, povestește ea.

De-a lungul acestui drum, Alecsia a beneficiat de sprijinul mentorilor săi, doamna profesoară de chimie, Stela Ban, și doamna profesoară de biologie, Adela Tudor, care i-au oferit îndrumare și suport constant. „Încă de la începutul liceului, am simțit că medicina este chemarea mea. Aceasta convingere m-a motivat să învăț neîntrerupt, și deși a implicat multe sacrificii, satisfacția de a salva vieți și a aduce zâmbete pe chipurile oamenilor m-a făcut să continui”, adaugă Alecsia.

Tânăra are o pasiune deosebită pentru cardiologie, considerând-o o specialitate esențială. „Cardiologia este crucială pentru sănătatea umană în orice circumstanță. Deși presiunea a fost mare, m-am concentrat pe fiecare detaliu și am reușit să fac față provocărilor cu succes”, explică ea.

În ciuda dificultăților, Alecsia a reușit să gestioneze stresul și să depășească nivelul ridicat al examenelor, având încredere în pregătirea sa. „Am înțeles că medicina este o facultate pentru care toți candidații sunt foarte bine pregătiți, dar am fost sigură că voi reuși datorită nivelului meu de pregătire”, spune ea.

Obiectivul principal al adolescentei este să învețe continuu și să se perfecționeze în domeniul medical, cu speranța de a deveni un medic de succes. „Vreau să devin un medic dedicat, care să aducă un impact pozitiv în societate”.

Pentru cei care doresc să urmeze un drum similar, Alecsia le oferă un sfat valoros: „Să învețe constant și perseverent. Medicina este un domeniu competitiv, iar pregătirea riguroasă este esențială pentru a reuși”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cătălina Maer, încă o reușită IMPRESIONANTĂ pentru educația din Alba: A fost admisă cu o medie perfectă de 10 la specializarea Farmacie, la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cătălina Maer, încă o reușită IMPRESIONANTĂ pentru educația din Alba: A fost admisă cu o medie perfectă de 10 la specializarea Farmacie, la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca Încă o reușită impresionantă pentru educația din județul Alba! Cătălina Maer, absolventă a Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș a obținut un succes deosebit la admiterea la Facultatea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea