Rămâi conectat

Actualitate

Alba: Seminar interregional privind dezvoltarea antreprenoriatului în Regiunile Centru şi Vest

Alexandra Mates

Publicat

în

Începând din anul 2011, în Regiunile Centru şi Vest este implementat un proiect menit să ducă la modernizarea serviciilor de ocupare a forţei de muncă. Astăzi, la Alba Iulia, a avut loc un seminar interregional de diseminare a rezultatelor obţinute în implementarea sistemului de evaluare tehnici şi instrumente  în furnizarea serviciilor de consilierea profesională şi dezvoltare antreprenoriat în cadrul structurilor Serviciului Public de Ocupare (SPO) din Regiunile de Dezvoltare Centru şi Vest. 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii SPO de a furniza servicii de ocupare de calitate, respectiv servicii inovatoare integrate pentru promovarea şi dezvoltarea spiritului antreprenorial şi consiliere profesională pentru şomeri la nivel interregional.

Printre rezultatele anticipate se numără realizarea unei analize actualizate a pieţei muncii din cele două Regiuni şi elaborarea unui model plan individual de acţiune privind consilierea profesională în domeniul antreprenoriatului. Cu alte cuvinte, proiectul vizează o mai bună informare a şomerilor legat de oportunităţile pe care le au ca antreprenori, prin creşterea calităţii serviciilor de ocupare a forţei de muncă.

Beneficiarul finanţării este AJOFM Alba, iar valoarea totală a proiectului este de 21.235.620 lei. În judeţul nostru proiectul este implementat în AJOFM Alba, ALOFM Alba Iulia şi Câmpeni, dar şi în punctele de lucru din Blaj, Sebeş, Cugir, Aiud şi Baia de Arieş. Perioada de desfăşurare a proiectului este iunie 2011 – noiembrie 2013.

Evenimentul de astăzi a fost parte componentă a proiectului Şomer ANtreprenor? Se poAte! – ŞANSA – Servicii publice pentru ocuparea şi  inovarea forţei de muncă, consultanţă şi sprijin pentru SPO din Regiunile Centru si Vest, în dezvoltarea de servicii noi pentru promovarea antreprenoriatului ’’, derulat de AJOFM Alba împreună cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia, AJOFM Caraş-Severin, Obiettivo Lavoro SPA Italia, IFOA Italia şi Omniacom Italia.

La eveniment au participat specialiştii Serviciului Public de Ocupare din cele 40 judeţe şi Municipiul Bucureşti, cărora li s-au prezentat instrumente utilizate în cadrul studiului privind dezvoltarea şi implementarea de metode/ de evaluare a măsurilor active din cele 10 judeţe ţintă ale proiectului (Alba, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna, Mureş, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Hunedoara) şi gradul de fezabilitate al acestora în cadrul Serviciului Public de Ocupare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea