Alba Iulia vrea să intre din nou în Cartea Recordurilor: Cel mai mare dans tradițional, cu peste 4000 de participanți și concert cu 100 de artiști din toate zonele țării, în anul Centenarului
Alba Iulia se pregătește să scrie istorie din nou și să intre în Cartea Recordurilor cu încă două evenimente.
Centrul de Cultură ”Augustin Bena” Alba și-a propus ca în anul Centenarului, chiar în apropierea zilei de 1 Decembrie, să organizeze ”Cel mai mare dans tradițional românesc” realizat în Cetatea Marii Uniri, cu peste 4.000 de participanți, și un concert cu 100 de artiști din toate zonele etnofolclorice ale țării, intitulat sugestiv „100 de minute, 100 de artiști, 100 de melodii tradiționale”.
Potrivit directorului centrului de cultură, Alexandru Pal, ideea de a marca cei 100 de ani de la Marea Unire prin aceste manifestări unice a fost pusă deja în practică. S-au făcut demersuri în acest sens, iar pentru a omologa recordul au fost contactaţi reprezentanţii Asociaţiei Cartea Recordurilor, care vor fi prezenţi în oraşul nostru.
„Încă de anul trecut, din toamnă, am rezervat la Cartea Recordurilor două aplicații. Una pentru cel mai mare dans tradițional românesc, la care vrem să depășim 3.850 de participanți, iar a doua ar fi ”100 de minute, 100 de artiști, 100 de melodii tradiționale” din toate zonele etnofolclorice ale țării. (…)Concertul e foarte realist și foarte posibil că îl vom face.
În ceea ce privește dansul tradițional românesc, la partea de participare, vorbim de gestionarea unui număr mare de participanți, de locuri de parcare, de autocare, cazare(…) Totul depinde de colaborarea cu Primăria municipiului Alba Iulia, cu Inspectoratul Județean de Poliție, Jandarmeria, cu toți. Dacă vorbim de un număr de 5.000 de participanți pentru dansul în costume populare, e clar că cel puțin 3.000 vor veni din afara județului”, a declarat directorul Alexandru Pal, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă în care au fost prezentate proiectele propuse pentru anul 2018.
Reamintim că județul Alba a mai intrat în Cartea Recordurilor de trei ori.
O dată cu ”Cel mai mare balmoș din lume”, cu o greutate de 510 kg, realizat la Gârda de Sus, în octombrie 2007, de către cei mai iscusiţi bucătari din Munţii Apuseni, a doua oară cu ”Marea Îmbrățișare” de la Alba Iulia, în 2009, când peste 10.000 de oameni au format un lanț uman înconjurând șanțurile Cetății Alba Carolina, iar a treia oară, tot în 2009, când Roșia Montană a devenit prima comunitate minieră din lume în care cei mai mulţi oameni au căutat simultan aur cu şaitrocul.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Un nou premiu câștigat de Ana Berindei: Tânăra moață a primit trofeul secțiunii Muzică Populară, 9-11 ani, la Festivalul Național-Concurs “LA IZVOR DE CÂNT ȘI JOC” din județul Mureș
Un nou premiu câștigat de Ana Berindei: Tânăra moață a primit trofeul secțiunii Muzică Populară, 9-11 ani, la Festivalul Național-Concurs “LA IZVOR DE CÂNT ȘI JOC” din județul Mureș Tânăra moață Ana Berindei a câștigat, în weekend-ul ce abia s-a încheiat, trofeul secțiunii la categoria Muzică populară, 9-11 ani, în cadrul Festivalului Național-Concurs “LA IZVOR […]