Alba Iulia va găzdui etapa națională a  competiției „Cel Mai Puternic Pompier”. Probele din concurs

În perioada 19 – 20 iunie 2019, începând cu ora 9.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, Asociația Sportivă a Pompierilor din România și Asociația CTIF din România în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, vor organiza în Piața Toboșarului – Latura de Nord a Cetății Alba Carolina, etapa națională a  competiției „Cel Mai Puternic Pompier”.

Probele de concurs sunt adaptate după cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor organizate la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Concursul constă în susținerea a trei probe practice, două individuale și una pe echipe(ștafetă).

În prima zi, de la ora 9.10 concurenţii vor avea de susţinut prima probă practică cu aparatul de respirat, probă care se va desfășura individual. În următoarea zi, 20 iunie 2019, se va susține a doua probă individuală începând cu ora 8.30 și proba pe echipe (ștafetă) începând cu ora 14.00.

Acest concurs are ca obiective: dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă şi popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de pompierii militari.

La concurs, vor participa peste 100 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din România.

Eforturile depuse de concurenţi vor fi răsplătite cu premii ce vor consta în cupe, medalii, diplome, bani și accesorii pentru pompieri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...