Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia și Ciugud vor fi prezentate ca exemple de bune practici, în absorbția fondurilor europene, la emisiunea ”România, te iubesc”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Alba Iulia și Ciugud sunt două dintre localitățile din mediul urban și rural care vor fi date ca și exemplu de bune practici în absorbția fondurilor europene, într-o emisiune ”România, te iubesc”, care va fi transmisă, cel mai probabil, în luna martie 2015.

Alba Iulia01Reporterii ”România, te iubesc” au fost prezenți miercuri, 14 ianuarie, la Alba Iulia, respectiv joi, la Ciugud, pentru a vorbi cu persoane din conducerea primăriilor, a Agenției de Dezvoltare Regională Centru și cu toți cei care s-au ocupat de scrierea și implementarea proiectelor. S-a avut în vedere, în special, procesul scrierii proiectelor, punerii în practică și dificultățile întâmpinate în implementarea lor.

Realizatorii au filmat, la Alba Iulia, și principalele obiective turistice din Cetatea Alba Carolina: cele două Catedrale, Porțile Cetății, Palatul Princiar, Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii sau pietonala Mihai Viteazul.

Cele două obiective au fost selectate de realizatori după Gala Fondurilor Structurale de la București, care a avut loc în luna decembrie 2014.

Cel mai probabil, în cadrul emisiunii vor apărea imagini și de la evenimentul Alba Fest sau de la alte manifestări, recente, de amploare. În reportaj se va regăsi și Șefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Filote, respectiv Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Este foarte greu să precizăm, cu exactitate, sumele de bani provenite din surse europene, de stat, locale și private, care s-au investit în Cetatea Alba Carolina în perioada 2001-2014, în lungul drum care a dus la transformarea fortificației de tip Vauban, însă cert este că Cetatea este din ce în ce mai atractivă.

Emisiunea ”România, te iubesc” este transmisă în fiecare duminică, de la ora 18.00, pe PRO TV.

Emisiunea s-a făcut remarcată și apreciată pentru modul în care a știut să critice și să laude aspectele societății. Mai exact, realizatorii au spus de fiecare dată lucrurilor pe nume.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Pană GLOBALĂ după ce serviciile Microsoft au picat: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pană GLOBALĂ după ce serviciile Microsoft au picat: Haos în bănci, spitale, aeroporturi și magazine Pană globală vineri, 19 iulie 2024, după ce Microsoft a anunțat o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365. Potrivit CNN și Sky News, întreprinderi din întreaga lume au fost afectate, printre care și companii aeriene, bănci și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea