Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu: „Societatea postmodernă, marcată de indiferentism religios”
Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu: „Societatea postmodernă, marcată de indiferentism religios”
Aproape 300 de elevi de gimnaziu din întreaga ţară, însoţiţi de zeci de profesori, au participat miercuri, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, la festivitatea de deschidere a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură şi spiritualitate românească” (Limba şi Literatura Română şi Religie).
Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți: 2018, 2019, 2020, 2021, 2022
Cu acest prilej, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, Irineu, a oficiat o slujbă de Te Deum.
Referindu-se la acest eveniment cultural-educaţional, Arhiepiscopul Irineu a apreciat că, pe lângă acumularea de cunoştinţe, sunt de mare folos în şcoala românească atât credinţa în Dumnezeu, cât şi formarea caracterului moral.
„În societatea noastră postmodernă, marcată de tendinţe secularizante şi de indiferentism religios, ne confruntăm cu o cultură a nonvalorilor şi cu o spiritualitate golită de adevărul evanghelic. În felul acesta, tot mai mulţi creştini devin victime ale hedonismului, materialismului, ateismului, egoismului şi insensibilităţilor faţă de semenii lor. Iată de ce consider că, pe lângă acumularea de cunoştinţe, sunt de mare folos în şcoala românească atât credinţa în Dumnezeu, cât şi formarea caracterului moral. Nu poate fi omul, cu adevărat, cult şi spiritual dacă nu pune la prezidiul existenţei şi devenirii sale pe Domnul Hristos”, a spus Arhiepiscopul de Alba Iulia.
CITEȘTE ȘI: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți
Pe lângă elevii şi profesorii participanţi, la ceremonie au fost prezenţi Vasile Timiş – inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, preotul George Jambore – inspector patriarhal în cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române, reprezentanţi ai administraţiei judeţene şi locale.
Desfăşurarea propriu-zisă a Olimpiadei are loc, joi şi vineri, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” din Alba Iulia. Sâmbătă, Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia va găzdui festivitatea de premiere şi ceremonia de încheiere a Olimpiadei.
Competiţia este de natură interdisciplinară şi interconfesională, disciplina în sine promovând interferenţa noţiunilor de Limba şi literatura română şi Religie.
Potrivit organizatorilor, Olimpiada este o competiţie de excelenţă care se adresează elevilor de gimnaziu care deţin abilităţi de documentare, de lectură şi de interpretare a mesajului textului literar cu tematică sacră şi a textului nonliterar despre lume, având aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru disciplinele Limba şi literatura română şi Religie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie
35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, la Alba Iulia: PROGRAMUL evenimentelor organizate sâmbătă, 21 decembrie Oficialităţile locale, în colaborare cu asociaţiile de revoluţionari, vor organiza sâmbătă, 21 decembrie, un eveniment comemorativ dedicat împlinirii a 35 de ani de la izbucnirea Revoluției din Decembrie 1989, care prin jertfă de sânge a dus la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 8 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 13 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 24 de minute
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri