Rămâi conectat

Curier Județean

Alba Iulia are o Universitate de trei stele, iar specializarea ”Filologie” se află pe primul loc din țară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba Iulia are o universitate de trei stele, situându-se pe locul 12 din 44 de universități, iar specializarea ”Filologie” este cea mai bună din țară, potrivit raportului Coaliției pentru Universități Curate privind Integritatea Universitară din România. 

Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia”S-a făcut public, vineri, Raportul Coaliției pentru Universități Curate privind Integritatea Universitară din România (cel condus de dna Alina Mungiu-Pippidi, care ne-a trimis și nouă, cu câteva luni în urmă, o amplă comisie de verificare și evaluare, pe numeroase criterii, de la fluxul documentelor și calitatea educației, până la relația cu studenții și angajatorii, folosirea bazei materiale, transparența decizională și administrativă etc. etc.). Spre bucuria noastră, per total criterii, UAB se situează pe poziția 12 din cele 44 de universități care au acceptat această evaluare în afara evaluărilor ministeriale, UAB fiind cotată cu 3 stele (din 4 stele câte au cele mai mari 6 universități din România)”, se arată într-un comunicat de presă trimis, sâmbătă, de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Coaliţia pentru Universităţi Curate (CUC) este un demers de monitorizare a integrităţii şi a bunei guvernări în universităţi, ajuns în prezent la a III-a ediţie, fiind un concept dezvoltat şi implementat de către Societatea Academică din România (SAR) pentru prima dată în România şi devenit sursă de inspiraţie pentru experţi şi organizaţii din toată lumea.

O mare surpriză a fost FILOLOGIA de la Alba Iulia, care se află pe primul loc în țară, cu cel mai mare punctaj la numărul de citări științifice, la mare distanță de următoarea clasată, Filologia de la Univ. din București, potrivit comunicatului de presă.

Au fost evaluate: transparența și corectitudinea administrativă, corectitudinea academică, calitatea guvernanței, managementul financiar și performanța academică. Au fost urmărite aspecte precum: cazurile de plagiat, nepotismul, concursurile trucate, presiunile asupra studenților, averile rectorilor, politizarea etc. De asemenea, a fost realizată și evaluarea școlilor doctorale în baza numărului de citări al coordonatorilor de doctorat din fiecare universitate, potrivit romaniacurata.ro.

Universitatea din Alba Iulia are cinci facultăți – Istorie și Filologie, Științe Economice, Științe Exacte și Inginerești, Științe Sociale și Teologie Ortodoxă – și peste 5.000 de studenți și masteranzi.

Raportul integral poate fi descărcat și citit cu un click AICI


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea