Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ajutorul social anual acordat veteranilor, văduvelor și accidentaților de război ar putea crește la 335 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutorul anual acordat anual veteranilor, văduvelor de război și accidentaților de război în afara serviciului pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice ar putea fi majorat cu 11 la sută, potrivit unui proiect de act normativ lansat în dezbatere publică de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Astfel, aceste persoane ar urma să primească 335 de lei, în loc de 300 de lei.

Ministerul Muncii vrea să crească cu 11% față de nivelul aprobat în anul 2014 cuantumul ajutorului primit de veterani, văduvele de război și accidentanții de război în afara serviciului ordonat, care au suferit o infirmitate, de la 300 de lei, cât este valoarea sa acum, la 335 de lei. Proiectul de lege a fost publicat pe site-ul instituției vineri și va rămâne în dezbatere publică până pe 29 decembrie.

Ajutorul primit de veterani, văduve și accidentații de război a crescut constant în ultimii ani. În 2012, nivelul acestui ajutor era de 230 de lei /persoană, în 2013, s-a stabilit la 265 de lei/persoană, iar în 2014 acesta a fost majorat cu 35 de lei, ajungând astfel la suma plătită în 2014, 300 de lei.

Cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice se stabilește anual, prin hotărâre a Executivului, în funcție de evoluția prețurilor și posibilităților de susținere din bugetul de stat, potrivit Legii nr. 44/1994.

„Această majorare este motivată de creșterea prețurilor la mărfurile nealimentare și la servicii în luna iulie 2015 față de luna iulie 2014. Astfel, potrivit datelor publicate la Institutul Național de Statistică în buletinul de prețuri nr. 7/2015, prețul la combustibili, gaze naturale și energie termică a crescut cu 5,2%, la serviciile de apă, canal, salubritate creșterea este de 4,8%, iar pentru chirii de 1%”, este precizat în nota de fundamentare a actului normativ.

Dacă în 2014, de cuantumul ajutorului anual au beneficiat aproximativ 22974 de persoane, potrivit informațiilor din nota de fundamentare, în 2015, vor primi sumele de bani stabilite prin lege un număr de 17688 de persoane, împărțite astfel:

  • 16674 de persoane plătite de Ministerul Muncii
  • 513 persoane plătite de Ministerul Apărării Naționale
  • 500 de persoane plătite de Ministerul Afacerilor Interne
  • 1 persoană plătită de Serviciul Român de Informații.

Suma necesară pentru plata acestui tip de ajutor este prevăzută în bugetele Ministerului Muncii, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații.

sursa:avocatnet.ro

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea