Rămâi conectat

Actualitate

Ajutorul de încălzire a locuinței pentru iarna 2021-2022: Regulile pentru solicitarea subvenției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ajutorul de încălzire a locuinței pentru iarna 2021-2022: Regulile pentru solicitarea subvenției

Pentru a-și acoperi integral sau parțial costurile cu încălzirea în timpul iernii, cetățenii cu venituri mici vor putea obține în continuare bani, doar că, începând cu perioada de iarnă 2022-2023, banii se vor cere în baza Legii 196/2016. Concret, persoanele fizice vor cere la primărie venitul minim de incluziune, componenta „supliment pentru locuire”.

Ceea ce înseamnă că, începând din 1 aprilie 2022, ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi înlocuit de venitul minim de incluziune, care va avea o componentă numită supliment pentru locuire. Mai pe scurt, actualul ajutor pentru încălzirea locuinței va deveni supliment pentru locuire.

Chiar și așa, acest ajutor financiar va putea fi solicitat în continuare de la primărie. Rămâne valabil și termenul anual de depunere a dosarului pentru obținerea acestui ajutor: 15 octombrie. Totuși, va apărea o schimbare în cazul ajutorului pentru combustibili solizi/ petrolieri, în acest caz, termenul fiind data de 15 septembrie (cu începere din 2022).

Actualele reguli, valabile doar pentru acest an. Astfel, ajutorul se solicită la primăria localității în care stau solicitanții, până la 15 octombrie 2021. Banii se cer personal sau, dacă solicitantul stă la bloc, prin intermediul asociației de proprietari.

Persoanele cu venituri mici, care nu pot acoperi integral costul încălzirii locuinței și care pot cere ajutorul de stat, sunt persoanele singure sau familiile. Subvenționarea costurilor de încălzire este asigurată în timpul sezonului rece, adică perioada cuprinsă între lunile noiembrie 2021 și martie 2022.

În cazul energiei termice, ajutorul poate fi obținut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 800 de lei și de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1.082 de lei. În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică și lemne, cărbuni și combustibili petrolieri, limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoană (persoana singură sau membrul de familie) trebuie să fie, în principiu, de cel mult 800 de lei.

Chiar dacă cererile pentru ajutor trebuie depuse până pe 15 octombrie 2021, acestea pot fi depuse și ulterior. Totuși, în aceste cazuri, ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea