Ajutor de minimis, de 200 de euro pe hectar, pentru crescătorii de cartofi: Care este perioada de înscriere în program
Ajutor de minimis, de 200 de euro pe hectar, pentru crescătorii de cartofi: Care este perioada de înscriere în program
Crescătorii de legume vor avea parte de un ajutor de minimis pentru susținerea producției de cartof de consum, pentru anul 2024.
MADR a postat în transparență decizională un proiect pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum” în anul 2024. Proiectul de act normativ vizează acordarea unui ajutor de minimis pentru susținerea producției de cartof de consum, pentru anul 2024, în cadrul Programului de susținere a producției de cartof de consum.
Suma totală alocată este în valoare de 11.483.880 lei reprezentând echivalentul a maximum 2.309.010 euro, iar cuantumul maxim al ajutorului de minimis 200 euro/ha se acordă proporțional cu suprafața efectiv cultivată. Pentru a obține sprijinul financiar, beneficiarii trebuie să utilizeze o suprafață cultivată cu cartof de consum de minimum 0,3 ha inclusiv și să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Beneficiarii pot fi din următoarele categorii: producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, producători agricoli societăţi agricole și producători agricoli persoane juridice.
Cererile de înscriere în program trebuie depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până la cel târziu data de 20 mai a anului de cerere inclusiv.
Valorificarea producției se face până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Pentru înscrierea în Program se vor depune următoarele documente justificative: copia rapoartelor fiscale de închidere zilnică /bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere.
Verificările în teren se realizează de către DAJ și APIA, cu cel puţin 10 zile înainte de recoltare, în baza notificărilor solicitanților ajutorului de minimis.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Problemele vaccinurilor anti-COVID cu ARNm: Efecte nocive asupra inimii confirmate de un nou studiu
Problemele vaccinurilor anti-COVID cu ARNm: Efecte nocive asupra inimii confirmate de un nou studiu Un nou studiu care a fost publicat de revista Nature a dezvăluit informații despre modul în care nanoparticulele lipidice din vaccinurile cu ARNm interacționează cu țesuturile inimii. Citește și: Raport SUA: Cel mai probabil COVID provine dintr-un laborator din China. Ipoteza […]