AJPIS Alba: În anul 2012, 626 de dosare cu suspiciune de fraudă privind ajutoare încasate de asistații social
Activitatea de control a Agenției Județene de Inspecție Socială (AJPIS) Alba în anul 2012 a avut ca rezultat depistarea a sute de nereguli privind acordarea ajutoarelor de stat către asistații social. Potrivit bilanțului întocmit este vorba de peste 600 de dosare cu suspiciune de fraudă iar în alte aproape 1.300 de cazuri au fost constatate nereguli sau erori de ordin administrativ.
În toate cazurile, printre cele mai întâlnite tipuri de erori au fost deţinerea unor bunuri care conduc la excluderea acordării dreptului la ajutorul social sau neefectuarea anchetelor sociale la termenele stabilite de lege.
Astfel, în urma verificării modului de stabilire, acordare şi plată a venitului minim garantat au fost identificate 134 dosare cu nereguli și 125 dosare cu suspiciune de fraudă. Au fost emise 101 dispoziţii de încetare a dosarelor beneficiarilor de ajutor social și 10 dispoziții de suspendare a dosarelor. De asemenea, au fost emise 101 dispoziţii de recuperare a sumelor încasate necuvenit.
În cazul acordării alocației pentru susținere a familiei s-a constatat existența unui număr total de 145 de dosare cu nereguli și a unui număr de 120 de dosare cu suspiciune de fraudă. Au fost emise 120 dispoziţii de încetare a dosarelor beneficiarilor de ajutor social și tot atâtea dispoziţii de recuperare a sumelor încasate necuvenit.
Controalele privind plata ajutorului de încălzire au relevat cele mai multe erori, fiind depistate 381 de dosare cu suspiciune de fraudă fiind vorba despre deţinerea unor bunuri care conduc la excluderea acordării dreptului la încălzirea locuinţei. Pentru toate cazurile au fost emise dispoziţii de recuperarea sumelor încasate necuvenit.
Totodată, la nivelul AJPIS Alba au fost identificate în total 612 dosare cu nereguli de natură administrativă privind acordarea indemnizației pentru creșterea copilului însă potrivit reprezentanților instituției, în aceste cazuri nu au fost identificate suspiciuni de frauda şi de corupţie.
De asemenea, în cadrul programului de beneficii acordate persoanelor cu nevoi speciale au fost depistate doar două dosare cu nereguli care au fost corectate prin îndreptarea erorii apărute la introducerea datelor în program (în primul caz) și recuperarea banilor încasați necuvenit de beneficiarul unui ajutor de deces.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită până în vara anului 2025
Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită până în vara anului 2025 Miercuri, 18 decembrie 2024, Guvernul României, a prelungit măsura privind plafonarea adaosului la alimentele de bază, potrivit anunțului purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. Citește și: Tarifele polițelor RCA, plafonate până în primăvara anului 2025 „Mă refer mai întâi la lista […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci