Rămâi conectat

Curier Județean

AJOFM Alba: Amendă între 3.000 și 5.000 de lei pentru angajatorii care nu comunică toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba reaminteşte tuturor angajatorilor, indiferent de forma de capital privat, de stat sau mixt, că au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.

*Prin locuri de muncă vacante se înţelege atât locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou create.

Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante, precum şi comunicarea de către angajatori a ocupării locurilor de muncă declarate vacante care au fost comunicate se pot face atât suport de hârtie sau în format electronic, pe suport magnetic ori e-mail, conform formularelor prevăzute în anexa nr. 1A, respectiv în anexa nr. 1B. Acestea se pot găsi pe suport de hârtie la sediul agenţiei şi în format electronic pot fi descărcate de pe site-ul agenţiei www.alba.anofm.ro, completate şi transmise la adresa de mail: [email protected]; [email protected]

Necomunicarea locurilor de muncă vacante şi a ocupării acestora constituie contravenţie şi se sancţionează, cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei.

”Menţionăm că pentru a putea beneficia de facilităţile acordate angajatorilor privind încadrarea în muncă a şomerilor prevăzute de Legea nr.76/2002, cu modificările şi completările ulterioare, aveţi obligaţia de a depune Situaţia privind locurile de muncă vacante şi Comunicarea privind ocuparea locurilor de muncă declarate vacante.
Pentru informaţii suplimentare, persoanele interesate se pot adresa la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, la telefon 0258/811470 sau e-mail: [email protected]”, transmite reprezentantul AJOFM Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe o stradă din Aiud: Intervin pompierii Un incediu de vegetație uscată a izbucnit vineri seara, în jurul orei 20.25 pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud. Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU de vegetație uscată în zona km 310 al autostrăzii A1: Intervin pompierii din Sebeș Detasamentul de pompieri Aiud intervine […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea