Rămâi conectat

Sport

Aiudeanul Raul Șteau, la ACSM Reșița, o nouă provocare pentru mijlocașul din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Aiudeanul Raul Șteau, la ACSM Reșița, o nouă provocare pentru mijlocașul din Alba

Mijlocașul aiudean Raul Șteau (23 de ani) a semnat un contract cu divizionara secundă ACSM Reșița, aflându-se pe banca de rezerve la confruntarea adjudecată pe teren propriu de formația lui Flavius Stoican, 1-0 (1-0) cu Corvinul Hunedoara, câștigătoarea Cupei României, contând pentru etapa 10 din Liga 2.

Cu 3 victorii consecutive, formația din Valea Domanului este pe treapta a treia a podiumului, acumulând 20 de puncte, la fel ca Steaua București, ocupanta locului secund (lider, cu 5 puncte mai mult, Csikszereda Miercurea Ciuc, oponenta Unirii Alba Iulia din grupele Cupei Românei, în 4 decembrie). Ultima dată la Gloria Buzău, cu care a promovat în SuperLigă, fotbalistul cu 43 de prezențe în elită se pregătise cu echipa din Valea Domanului, fiind testat într-un amical cu UTA Arad.

Raul Șteau a avut experiențe în Italia la Sassuolo (Serie A) și Monopoli (Serie C), însă nu a apucat să joace pentru acestea la seniori. A făcut-o, însă, pentru Gaz Metan Mediaș, în 22 de partide din prima ligă în sezonul 2021-2022, în care a înscris și două goluri. Evoluțiile sale l-au dus la UTA, unde a prins alte 21 de meciuri în SuperLigă, în sezonul 2022-2023, iar pentru arădeni nu a mai înscris. Când nu a mai îndeplinit criteriul ”under”, UTA l-a cedat în Liga 2, la Gloria Buzău, pentru care a evoluat în 10 meciuri în sezonul trecut, reușind promovarea în prima ligă alături de echipa din Crâng. O perioadă a fost accidentat, iar după promovare nu a mai intrat în calculele buzoienilor. Următoarea confruntare a „Milanului din Banat” este sâmbătă, 26 octombrie, în deplasare cu Metaloglobus București (locul 5, 16 puncte).

Tot în Liga 2 activează un alt aiudean, antrenorul Bogdan Andone care a preluat FC Argeș acum o lună. Gruparea din „Trivale” este pe poziția a 9-a, cu 15 puncte, după două succese la rând, iar sâmbătă are deplasare la CSC Șelimbăr.

Foto: ACSM Reșița, Informații: Liga2.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – ACS Tg. Mureș 1-0 (1-0) | Victorie prețioasă pentru „roș-albaștri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir – ACS Tg. Mureș 1-0 (1-0), victorie prețioasă pentru „roș-albaștri” în ultima rundă a turului eșalonului terț Victorie prețioasă pentru „roș-albaștri”, care cuceresc 3 puncte importante în economia stagiunii. Metalurgistul s-a impus la limită, după un autogol și un meci în marea majoritate, de uzură. A treia victorie succesivă în fața fanilor pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea