AFIR: România are un deficit de aproximativ nouă miliarde de euro pe PNDR 2014-2020
România are un deficit de aproximativ nouă miliarde de euro pe Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, a declarat vineri directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuț Chesnoiu.
El susține că există ”o diferență foarte mare între nevoia de finanțare identificată în satul românesc față de sumele puse la dispoziție” de Uniunea Europeană.
”Dacă vorbim de sectorul beneficiarilor publici, am avut o alocare de 1,8 miliarde de euro contribuția Uniunii Europene, iar proiectele depuse sunt în valoare totală ce depășește 3,8 miliarde. Deci, constatăm o diferență foarte mare a nevoii față de alocare pe acest exercițiu 2014- 2020. La beneficiarii privați, lucrurile sunt și mai grave, pentru că acolo discrepanța este mult mai mare. Avem 3,6 miliarde la dispoziție și solicitări de proiecte de 5,2 miliarde. Nevoia, din calculele noastre, se situează undeva la 17 miliarde de euro, deci e un deficit de aproape nouă miliarde de euro”, a afirmat Chesnoiu.
Directorul AFIR a subliniat necesitatea unor negocieri la nivelul Uniunii Europene, ”în așa fel încât agricultura și dezvoltarea rurală în mediul românesc să aibă o alocare cât mai mare”.
El și-a manifestat speranța ca în viitorul exercițiu financiar european România să poată beneficia de o alocare de fonduri mai mare.
”Dacă Dumnezeu ne va ține sănătoși și ne va ajuta să putem să intrăm în aceste negocieri cu cei de la Comisia Europeană, eu cred că următorul exercițiu 2020-2026 va arăta cu totul altfel și va corespunde cât mai mult acestor comunități sărace”, a precizat șeful AFIR.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu
PENSII 2025 | Ce este Pilonul 2 de pensii și cum poți să contribui la pensia privată fără să simți la salariu Vârsta pensionării pare că e îndepărtată, dar e important să conștientizezi faptul că, oricât ai fi de tânăr, e benefic pentru tine să începi să-ți pregătești condițiile în care vei trăi după ce […]
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele”
Pericolul realității paralele: Manipularea emoțională creată de TikTok, explicată de un profesor de la Oxford. ,,Algoritmi opaci unde emoția bate faptele” Rețelele sociale devin un teren fertil pentru manipularea percepțiilor și polarizarea societății într-o eră a dezinformării algoritmice. Profesorul Corneliu Bjola, expert în diplomație digitală la Universitatea Oxford, explică, într-un interviu acordat site-ului Antena3.ro, de […]
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului
Rabla Auto 2025: AFM în sprijinul solicitanților. Persoanele interesate vor putea exersa procesul de înscriere în aplicația informatică dedicată programului Administrația Fondului de Mediu (AFM) a publicat recent modelul de finanțare pentru Programul Rabla Auto 2025, pentru ca persoanele fizice interesate să se familiarizeze din timp cu noul proces de înscriere online. AFM pune la […]