// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

AFIR: România are un deficit de aproximativ nouă miliarde de euro pe PNDR 2014-2020

România are un deficit de aproximativ nouă miliarde de euro pe Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, a declarat vineri directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian-Ionuț Chesnoiu.

El susține că există ”o diferență foarte mare între nevoia de finanțare identificată în satul românesc față de sumele puse la dispoziție” de Uniunea Europeană.

”Dacă vorbim de sectorul beneficiarilor publici, am avut o alocare de 1,8 miliarde de euro contribuția Uniunii Europene, iar proiectele depuse sunt în valoare totală ce depășește 3,8 miliarde. Deci, constatăm o diferență foarte mare a nevoii față de alocare pe acest exercițiu 2014- 2020. La beneficiarii privați, lucrurile sunt și mai grave, pentru că acolo discrepanța este mult mai mare. Avem 3,6 miliarde la dispoziție și solicitări de proiecte de 5,2 miliarde. Nevoia, din calculele noastre, se situează undeva la 17 miliarde de euro, deci e un deficit de aproape nouă miliarde de euro”, a afirmat Chesnoiu.

Directorul AFIR a subliniat necesitatea unor negocieri la nivelul Uniunii Europene, ”în așa fel încât agricultura și dezvoltarea rurală în mediul românesc să aibă o alocare cât mai mare”.

El și-a manifestat speranța ca în viitorul exercițiu financiar european România să poată beneficia de o alocare de fonduri mai mare.

”Dacă Dumnezeu ne va ține sănătoși și ne va ajuta să putem să intrăm în aceste negocieri cu cei de la Comisia Europeană, eu cred că următorul exercițiu 2020-2026 va arăta cu totul altfel și va corespunde cât mai mult acestor comunități sărace”, a precizat șeful AFIR.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419