Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Afacerist român, condamnat pentru proxenetism cu minore, în Italia. A fost arestat la 15 ani de la comiterea faptelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024
Afacerist român, condamnat pentru proxenetism cu minore, în Italia. A fost arestat la 15 ani de la comiterea faptelor

Un bărbat de 46 de ani, din Sibiu, posesor al unui mandat european, eliberat de autoritățile din Veneția, a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia și va fi predat autorităților italiene pentru executarea pedepsei închisorii.

Cristian Gheorghe S., din judeţul Sibiu, a fost condamant de autorităţi judiciare din Veneţia la pedeapsa de 6 ani şi 8 luni închisoare şi 20.000 de euro amendă, din care a rămas de executat pedeapsa de 5 ani şi 8 luni închisoare şi 17.000 de euro amendă în urma aplicării graţierii parţiale.

Bărbatul a fost judecat pentru faptul că, în perioada februarie 2005 – iunie 2006 a organizat traficul de persoane prin obligarea mai multor fete provenite din România (majoritatea minore), uzând de acte de violenţă şi ameninţări, să practice prostituţia în zona oraşului Veneţia.

Acesta a organizat activitatea de prostituţie a acestora în stradă şi a beneficiat de mare parte din profitul obţinut şi facilitând imigraţia ilegală şi şederea ilegală în Italia a persoanelor de sex feminin traficate.

A fost condamnat pentru complicitate în formă continuată în prostituţia cu minori, determinare la practicarea prostituţiei, favorizarea şi exploatarea prostituţiei, favorizarea intrării ilegale în Italia a persoanelor străine cu scopul de a exploata prostituţia.

„Audiată fiind, persoana solicitată a arătat că nu este de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare din Italia în vederea executării pedepsei pentru faptele pretins a fi comise pe teritoriul statului italian.

Cu toate acestea şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile italiene pentru a lămuri faptul că nu are cunoştinţă despre faptele care i se impută.

Persoana solicitată a beneficiat de multă înţelegere din partea Curţii de Apel Alba Iulia, având posibilitatea de a efectua demersuri judiciare în Italia pentru a obţine redeschiderea procesului penal, întrucât, din cuprinsul mandatului european de arestare, rezultă că nu s-a prezentat personal la procesul penal din Italia”, se precizează în hotărârea instanţei din Alba Iulia.

Astfel, până la data de 9 noiembrie 2021, adică pe durata unui interval de aproximativ 7 luni, cetăţeanul român a reuşit să obţină la Curtea de Casaţie din Roma un termen de judecată pentru a fi analizată admisibilitatea cererii sale de redeschidere a procesului.

„Termenul de judecată a fost stabilit abia la data de 10 februarie 2022, deşi Curtea de Apel Alba Iulia a informat autorităţile italiene despre urgenţa procedurii de punere în executare a mandatului european de arestare.

Autorităţile judiciare italiene nu au comunicat nicio poziţie referitoare la menţinerea sau retragerea mandatului european de arestare, deşi au fost expres întrebate. Refuzul de a consimţi la predare are la bază mai degrabă circumstanţe de ordin personal (are copiii în România, deţine o afacere) şi nu a invocat motive de refuz a executării mandatului.

În acest context, raportat la situaţia procedurilor de pe rolul instanţelor italiene, persoana solicitată ar trebui să înţeleagă că este direct interesată de a fi prezentată în faţa unui judecător italian care să dispună de urgenţă cu privire la solicitarea de redeschidere a procesului penal în Italia”, se mai menţionează în decizia Curţii de Apel.

Prin urmare, în 9 noiembrie 2021, instanţa română a decis punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 16 martie 2021. Bărbatul a fost plasat în arest preventiv, urmând a fi predat autorităţilor judiciare italiene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2024: Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea, adoptată tacit Pensionarea anticipată fără penalizare pentru locuitorii din localitățile puternic poluate din Alba și alte județe s-ar putea aplica din nou. Propunerea a fost adoptată tacit. În urma unei posibile modificări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea