Afacerist român, condamnat pentru proxenetism cu minore, în Italia. A fost arestat la 15 ani de la comiterea faptelor
Afacerist român, condamnat pentru proxenetism cu minore, în Italia. A fost arestat la 15 ani de la comiterea faptelor
Un bărbat de 46 de ani, din Sibiu, posesor al unui mandat european, eliberat de autoritățile din Veneția, a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia și va fi predat autorităților italiene pentru executarea pedepsei închisorii.
Cristian Gheorghe S., din judeţul Sibiu, a fost condamant de autorităţi judiciare din Veneţia la pedeapsa de 6 ani şi 8 luni închisoare şi 20.000 de euro amendă, din care a rămas de executat pedeapsa de 5 ani şi 8 luni închisoare şi 17.000 de euro amendă în urma aplicării graţierii parţiale.
Bărbatul a fost judecat pentru faptul că, în perioada februarie 2005 – iunie 2006 a organizat traficul de persoane prin obligarea mai multor fete provenite din România (majoritatea minore), uzând de acte de violenţă şi ameninţări, să practice prostituţia în zona oraşului Veneţia.
Acesta a organizat activitatea de prostituţie a acestora în stradă şi a beneficiat de mare parte din profitul obţinut şi facilitând imigraţia ilegală şi şederea ilegală în Italia a persoanelor de sex feminin traficate.
A fost condamnat pentru complicitate în formă continuată în prostituţia cu minori, determinare la practicarea prostituţiei, favorizarea şi exploatarea prostituţiei, favorizarea intrării ilegale în Italia a persoanelor străine cu scopul de a exploata prostituţia.
„Audiată fiind, persoana solicitată a arătat că nu este de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare din Italia în vederea executării pedepsei pentru faptele pretins a fi comise pe teritoriul statului italian.
Cu toate acestea şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile italiene pentru a lămuri faptul că nu are cunoştinţă despre faptele care i se impută.
Persoana solicitată a beneficiat de multă înţelegere din partea Curţii de Apel Alba Iulia, având posibilitatea de a efectua demersuri judiciare în Italia pentru a obţine redeschiderea procesului penal, întrucât, din cuprinsul mandatului european de arestare, rezultă că nu s-a prezentat personal la procesul penal din Italia”, se precizează în hotărârea instanţei din Alba Iulia.
Astfel, până la data de 9 noiembrie 2021, adică pe durata unui interval de aproximativ 7 luni, cetăţeanul român a reuşit să obţină la Curtea de Casaţie din Roma un termen de judecată pentru a fi analizată admisibilitatea cererii sale de redeschidere a procesului.
„Termenul de judecată a fost stabilit abia la data de 10 februarie 2022, deşi Curtea de Apel Alba Iulia a informat autorităţile italiene despre urgenţa procedurii de punere în executare a mandatului european de arestare.
Autorităţile judiciare italiene nu au comunicat nicio poziţie referitoare la menţinerea sau retragerea mandatului european de arestare, deşi au fost expres întrebate. Refuzul de a consimţi la predare are la bază mai degrabă circumstanţe de ordin personal (are copiii în România, deţine o afacere) şi nu a invocat motive de refuz a executării mandatului.
În acest context, raportat la situaţia procedurilor de pe rolul instanţelor italiene, persoana solicitată ar trebui să înţeleagă că este direct interesată de a fi prezentată în faţa unui judecător italian care să dispună de urgenţă cu privire la solicitarea de redeschidere a procesului penal în Italia”, se mai menţionează în decizia Curţii de Apel.
Prin urmare, în 9 noiembrie 2021, instanţa română a decis punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 16 martie 2021. Bărbatul a fost plasat în arest preventiv, urmând a fi predat autorităţilor judiciare italiene.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024
Datoria externă totală a României a atins un nivel record: A crescut cu 17,8 milioane de euro în primele 9 luni ale anului 2024 Datoria externă totală a României a atins un nivel record în primele 9 luni ale anului 2024, pe fondul unei inflații galopante și a cheltuielilor administrative exorbitante. Citește și: Alimentele în […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii