Rămâi conectat

Actualitate

Afacerist român, condamnat pentru proxenetism cu minore, în Italia. A fost arestat la 15 ani de la comiterea faptelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Afacerist român, condamnat pentru proxenetism cu minore, în Italia. A fost arestat la 15 ani de la comiterea faptelor

Un bărbat de 46 de ani, din Sibiu, posesor al unui mandat european, eliberat de autoritățile din Veneția, a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia și va fi predat autorităților italiene pentru executarea pedepsei închisorii.

Cristian Gheorghe S., din judeţul Sibiu, a fost condamant de autorităţi judiciare din Veneţia la pedeapsa de 6 ani şi 8 luni închisoare şi 20.000 de euro amendă, din care a rămas de executat pedeapsa de 5 ani şi 8 luni închisoare şi 17.000 de euro amendă în urma aplicării graţierii parţiale.

Bărbatul a fost judecat pentru faptul că, în perioada februarie 2005 – iunie 2006 a organizat traficul de persoane prin obligarea mai multor fete provenite din România (majoritatea minore), uzând de acte de violenţă şi ameninţări, să practice prostituţia în zona oraşului Veneţia.

Acesta a organizat activitatea de prostituţie a acestora în stradă şi a beneficiat de mare parte din profitul obţinut şi facilitând imigraţia ilegală şi şederea ilegală în Italia a persoanelor de sex feminin traficate.

A fost condamnat pentru complicitate în formă continuată în prostituţia cu minori, determinare la practicarea prostituţiei, favorizarea şi exploatarea prostituţiei, favorizarea intrării ilegale în Italia a persoanelor străine cu scopul de a exploata prostituţia.

„Audiată fiind, persoana solicitată a arătat că nu este de acord cu predarea sa către autorităţile judiciare din Italia în vederea executării pedepsei pentru faptele pretins a fi comise pe teritoriul statului italian.

Cu toate acestea şi-a exprimat disponibilitatea de a colabora cu autorităţile italiene pentru a lămuri faptul că nu are cunoştinţă despre faptele care i se impută.

Persoana solicitată a beneficiat de multă înţelegere din partea Curţii de Apel Alba Iulia, având posibilitatea de a efectua demersuri judiciare în Italia pentru a obţine redeschiderea procesului penal, întrucât, din cuprinsul mandatului european de arestare, rezultă că nu s-a prezentat personal la procesul penal din Italia”, se precizează în hotărârea instanţei din Alba Iulia.

Astfel, până la data de 9 noiembrie 2021, adică pe durata unui interval de aproximativ 7 luni, cetăţeanul român a reuşit să obţină la Curtea de Casaţie din Roma un termen de judecată pentru a fi analizată admisibilitatea cererii sale de redeschidere a procesului.

„Termenul de judecată a fost stabilit abia la data de 10 februarie 2022, deşi Curtea de Apel Alba Iulia a informat autorităţile italiene despre urgenţa procedurii de punere în executare a mandatului european de arestare.

Autorităţile judiciare italiene nu au comunicat nicio poziţie referitoare la menţinerea sau retragerea mandatului european de arestare, deşi au fost expres întrebate. Refuzul de a consimţi la predare are la bază mai degrabă circumstanţe de ordin personal (are copiii în România, deţine o afacere) şi nu a invocat motive de refuz a executării mandatului.

În acest context, raportat la situaţia procedurilor de pe rolul instanţelor italiene, persoana solicitată ar trebui să înţeleagă că este direct interesată de a fi prezentată în faţa unui judecător italian care să dispună de urgenţă cu privire la solicitarea de redeschidere a procesului penal în Italia”, se mai menţionează în decizia Curţii de Apel.

Prin urmare, în 9 noiembrie 2021, instanţa română a decis punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 16 martie 2021. Bărbatul a fost plasat în arest preventiv, urmând a fi predat autorităţilor judiciare italiene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea