Rămâi conectat

Actualitate

Adrian Teban la conferința Europcom de la Bruxelles: „Cetățenii trebuie să știe care este impactul fondurilor europene asupra vieții lor de zi cu zi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

E de datoria noastră, a primarilor, să comunicăm cu propriile noastre comunități despre rolul și impactul masiv al Uniunii Europene în fiecare aspect al vieții unei comunități, spune Adrian Teban la conferința Europcom organizată de Comitetul Regiunilor la Bruxelles.

E imposibil să faci ca termeni precum „condiționalități ex-ante” să sune bine urechilor oamenilor de acasă. Acesta e motivul pentru care avem nevoie de strategii de comunicare apropiate de cetățean, strategii care să includă Facebook-ul, Youtube-ul și alte mijloace accesibile în special tinerilor, adaugă Teban.

Luca Pareschi, cercetător în cadrul proiectului Cohesify de la Universitatea din Bologna, spune că politica de coeziune a UE e umbrită de probleme precum migrația sau Brexitul. A ști faptul că UE aduce bani și renovează spitalul – precum cazul spitalului din Cugir – este de fapt un adevărat „vaccin” împotriva populismului.

Asta înseamnă că acțiunile de comunicare trebuie să facă parte efectiv din cererea de proiect și să fie permanente. Social media a trecut limitele comunicării clasice – observăm de cele mai multe ori că media tradiționale citează mesajele pro-active de pe rețelele sociale.

Simplificarea e cel mai important lucru. Orice program e complex, însă comunicarea trebuie să se facă ușor, alături de societatea civilă cu mult mai mulți oameni implicați. Există o tendință clară de naționalizare a succeselor din proiectele europene și o alta, de sens opus, de „bruxellizare” a eșecurilor, spune Agnes Monfret, șeful comunicării de la Directoratul General Dezvoltare Regională (REGIO) din cadrul Comisiei Europene.

Tendința naturală este, așadar, să reducem cât mai mult rolul guvernului central și să implicăm comunitățile locale și regionale la maximum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii

Bera Larisa

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Sute de persoane din Alba nu au primit încă deciziile. Ce spune șefa Casei de Pensii Ministerul Muncii a anunțat recent că a finalizat procesul de recalculare a pensiilor prin Casa Națională de Pensii Publice. Deși ministerul se laudă că recalcularea pensiilor din sistemul public a fost finalizată la timp, în realitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea