Adrian Teban, despre criza gunoaielor: „Suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții”
Adrian Teban, despre criza gunoaielor: „Suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții”
Adrian Teban, primar al orașului Cugir și președinte al ADI Salubris, a discutat în cadrul unei emiusiuni la Radio Unirea FM referitor la situația deșeurilor din Cugir, dar și despre cum ar putea fi ameliorată această problemă.
„Și la Cugir au fost probleme la începutul perioadei, după ce vechiul operator a ieșit din operare și a intrat noul operator, sigur că fiind oameni noi, probabil și lumea până s-a învățat cu noul program, când să scoată gunoiul.
De exemplu scoteau gunoiul și venea mașina sau venea mașina și ulterior scoateau oamenii gunoiul. Sunt chestiuni care s-au reglat, în ultima perioada nu am mai avut foarte multe sesizări din partea cetățenilor, dar aici vreau să spun un lucru foarte important pentru că suntem primari și suntem aleși să rezolvăm problemele, nu să aruncăm pisica de la unii la alții.
Chestiunea asta cu punctele de colectare necontrolate este o chestiune care ține și de operator dar nu ține doar de operator, ține și de administrația locală, pentru că toată lumea vrea să arunce gunoi și să nu plătească și atunci, la punctele acestea de colectarea necontrolate apare problema că pe lângă deșeurile depuse de oamenii care sunt arondați la un punct de colectare apar și alte deșeuri de la firme, de la tot felul de alte lucruri, care ca să nu plătească gunoiul depun la aceste puncte de colectare.
Aici este responsabilitatea administrațiilor locale. Să investească în aceste puncte de colectare, să le amenajeze, să le monitorizeze video ca să putem avea un control aspra a ceea ce se întâmplă în aceste puncte de colectare.
Ideea este că noi trebuie să ajungem să colectăm selectiv. Dacă ne uităm pe cifrele lunii decembrie, vedem că la Alba Iulia din 1.600 de tone, doar 20 de tone s-a făcut pe reciclabil, la Aiud, din 400 de tone, doar 13 tone sunt reciclabile, la Ocna Mureș din 267 de tone, 11 tone, la Cugir din 394 avem 52 de tone de reciclabil, la Sebeș, din 654 tone de deșeuri colectate, doar 30 de tone sunt reciclabile”, a declarat Adrian Teban, primarul orașului Cugir și președinte al ADI Salubris.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
O femeie de afaceri din Alba, pentru a treia oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI
O femeie de afaceri din Alba, pentru a patra oară în juriul festivalului WORLD FASHION FESTIVAL AWARDS DUBAI Georgeta Furdui, femeia de afaceri originară din Cugir, va face parte în 2025, pentru a patra oară din juriul World Fashion Festival. Cugireanca a mai făcut parte din juriul evenimentului încă de 2 ori în Dubai și […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum 2 zile
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan