ADR Centru: Seminar privind fondurile nerambursabile acordate din 2014 în mediul rural
Pentru următorii șase ani, România va avea la dispoziţie peste 7,1 miliarde de euro fonduri europene pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Pentru a veni în întâmpinarea celor ce doresc să știe în ce domenii din mediul rural vor fi alocate aceste fonduri și cum vor fi împărțite, ADR Centru, prin intermediul Centrului Europe Direct Regiunea Centru va organiza în data de 3 octombrie 2013, seminarul „Politici şi instrumente pentru creșterea și dezvoltarea durabilă a zonelor rurale”. Noutăți de ultimă oră vor fi prezentate participanților de către conducerea centrală a APDRP, invitată să participe la eveniment.
Seminarul se va desfăşura începând cu ora 9.00, la Alba Iulia, în sala de conferinţe a Hotelului Parc. Atât prin intermediul proiectului Europe Direct Regiunea Centru, cât și prin proiectul GRISI PLUS, discuțiile se vor axa pe prezentarea lecțiilor învățate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală ce s-a derulat în perioada 2007-2013. Se vor prezenta noile politici agricole comune ca domenii prioritare de intervenţie în perioada 2014-2020. Strategia de dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, în domeniul dezvoltării rurale, portofoliul de proiecte al Regiunii Centru, precum și utilizarea instrumentelor geomatice pentru îmbunătățirea atractivității teritoriilor rurale și aplicațiile practice în agricultură și dezvoltarea rurală, vor fi alte subiecte prezentate și discutate în cadrul seminarului.
Primul draft al Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 urmează să fie prezentat Comisiei Europene la sfârșitul acestui an, iar accesarea primelor măsuri de finanțare pentru exercițiul financiar 2014-2020 ar putea să aibă loc în luna octombrie 2014. Pe lângă cele 7,1 miliarde euro alocate de către Uniunea Europeană, Guvernul României va adăuga cofinanţarea naţională de 20%, respectiv 1,4 miliarde de euro. În schimb, Uniunea Europeană a majorat fondurile ce urmează să fie plătite prin APIA de la 5,6 miliarde de euro pentru exercițiul financiar 2007-2014, la 12,6 miliarde pentru 2014-2020. Acest lucru se datorează creșterii semnificative a suprafețelor agricole de la nivelul țării, declarate la APIA și care vor beneficia de subvențiile europene.
Evenimentul este parte componentă a unei campanii de informare mai ample desfăşurată de ADR Centru prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, campanie care urmăreşte să aducă informaţia europeană mai aproape de cetăţenii regiunii. Evenimentul face, totodată, parte din suita de activităţi de promovare si diseminare a proiectului “GRISI PLUS – Geomatică și Soluții Informatice pentru Zonele Rurale” finanţat în cadrul programului de cooperare interregională INTERREG IV C și implementat la nivelul regiunii de către ADR Centru.
Conform estimărilor reprezentanţilor APDRP, în următoarea perioadă vor fi alocate sume mai mari pentru Măsura 322 – dezvoltarea satului românesc, pentru Măsura 121 – dezvoltarea exploataţiilor agricole, pentru Măsura 123 – procesarea produselor agricole, pentru Măsura 112 – instalarea tinerilor în mediul rural ca şefi de exploataţii, Măsura 313 – încurajarea activităţilor turistice, Măsura 312 – înfiinţarea IMM-urilor în mediul rural, dar şi înfiinţarea şi consolidarea grupurilor de acţiune locală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
PROIECT DIGITALIZARE NIVASIG OFFICE SRL Numele Beneficiarului : NIVASIG OFFICE SRL NIVASIG OFFICE SRL , cod de identificare fiscala 33900408, inregistrata la Registrul Comertului nr. J02/1274/2014, cu sediul in Municipiul Arad, Strada Abrud, Nr. 102, Bloc 131, Ap. 12, Județ Arad, deruleaza incepand cu data de octombrie 2024, proiectul nr 795, intitulat “Proiect Digitalizare NIVASIG […]