Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

ADR Centru: Seminar privind fondurile nerambursabile acordate din 2014 în mediul rural

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru următorii șase ani, România va avea la dispoziţie peste 7,1 miliarde de euro fonduri europene pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Pentru a veni în întâmpinarea celor ce doresc să știe în ce domenii din mediul rural vor fi alocate aceste fonduri și cum vor fi împărțite, ADR Centru, prin intermediul Centrului Europe Direct Regiunea Centru va organiza în data de 3 octombrie 2013, seminarul „Politici şi instrumente pentru creșterea și dezvoltarea durabilă a zonelor rurale”. Noutăți de ultimă oră vor fi prezentate participanților de către conducerea centrală a APDRP, invitată să participe la eveniment.

Seminarul se va desfăşura începând cu ora 9.00, la Alba Iulia, în sala de conferinţe a Hotelului Parc. Atât prin intermediul proiectului Europe Direct Regiunea Centru, cât și prin proiectul GRISI PLUS, discuțiile se vor axa pe prezentarea lecțiilor învățate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală ce s-a derulat în perioada 2007-2013. Se vor prezenta noile politici agricole comune ca domenii prioritare de intervenţie în perioada 2014-2020. Strategia de dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, în domeniul dezvoltării rurale, portofoliul de proiecte al Regiunii Centru, precum și utilizarea instrumentelor geomatice pentru îmbunătățirea atractivității teritoriilor rurale și aplicațiile practice în agricultură și dezvoltarea rurală, vor fi alte subiecte prezentate și discutate în cadrul seminarului.

Primul draft al Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 urmează să fie prezentat Comisiei Europene la sfârșitul acestui an, iar accesarea primelor măsuri de finanțare pentru exercițiul financiar 2014-2020 ar putea să aibă loc în luna octombrie 2014. Pe lângă cele 7,1 miliarde euro alocate de către Uniunea Europeană, Guvernul României va adăuga cofinanţarea naţională de 20%, respectiv 1,4 miliarde de euro. În schimb, Uniunea Europeană a majorat fondurile ce urmează să fie plătite prin APIA de la 5,6 miliarde de euro pentru exercițiul financiar 2007-2014, la 12,6 miliarde pentru 2014-2020. Acest lucru se datorează creșterii semnificative a suprafețelor agricole de la nivelul țării, declarate la APIA și care vor beneficia de subvențiile europene.

Evenimentul este parte componentă a unei campanii de informare mai ample desfăşurată de ADR Centru prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, campanie care urmăreşte să aducă informaţia europeană mai aproape de cetăţenii regiunii. Evenimentul face, totodată, parte din suita de activităţi de promovare si diseminare a proiectului “GRISI PLUS – Geomatică și Soluții Informatice pentru Zonele Rurale” finanţat în cadrul programului de cooperare interregională INTERREG IV C și implementat la nivelul regiunii de către ADR Centru.

Conform estimărilor reprezentanţilor APDRP, în următoarea perioadă vor fi alocate sume mai mari pentru Măsura 322 – dezvoltarea satului românesc, pentru Măsura 121 – dezvoltarea exploataţiilor agricole, pentru Măsura 123 – procesarea produselor agricole, pentru Măsura 112 – instalarea tinerilor în mediul rural ca şefi de exploataţii, Măsura 313 – încurajarea activităţilor turistice, Măsura 312  – înfiinţarea IMM-urilor în mediul rural, dar şi înfiinţarea şi consolidarea grupurilor de acţiune locală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea