ADMITERE LICEU 2023 în Alba: 70 de elevi au rămas nerepartizați în județul nostru, cu doar 9 locuri neocupate. Ce opțiuni au
ADMITERE LICEU 2023 în Alba: 70 de elevi au rămas nerepartizați în județul nostru, cu doar 9 locuri neocupate. Ce opțiuni au
Repartiția computerizată pentru admiterea la liceu din 2023 a produs o situație ciudată, în care 1.619 elevi au rămas nerepartizați, în timp ce s-au înregistrat nu mai puțin de 7.727 de locuri neocupate. La prima vedere, ar părea că numărul locurilor disponibile ar acoperi fără probleme nevoile tuturor candidaților, dar realitatea nu este atât de simplă.
CITEȘTE ȘI: Admitere liceu 2023: Rezultatele la repartizarea computerizată s-au AFIȘAT pe Edu.ro
În urma analizei statistice pe județe, publicate de Ministerul Educației, s-a constatat că există unele regiuni în care numărul elevilor repartizați a depășit semnificativ numărul locurilor rămase libere. Printre acestea se numără București, Brașov, Alba și Covasna. Aici, se înregistrează o discrepanță între cerere și ofertă, generând situații în care mai mulți candidați au fost repartizați decât locuri disponibile, ceea ce poate ridica întrebări legate de eficiența procesului de admitere.
Într-o notă pozitivă, județul Ilfov se află la polul opus, reușind să repartizeze toți elevii, iar în același timp înregistrând cele mai multe locuri neocupate din întreaga țară. Aceasta arată că, cel puțin în acest județ, echilibrul dintre cererea elevilor și oferta de locuri a școlilor a fost mai bine gestionat.
Vom prezenta în continuare situația județelor cu cele mai mici numere de locuri rămase în comparație cu elevii nerepartizați:
1. București – 440 de elevi nerepartizați, cu 401 locuri rămase neocupate. Aceasta înseamnă că mai mult de jumătate dintre locurile libere sunt concentrate în capitală.
2. Brașov – 131 de elevi nerepartizați, cu doar 19 locuri rămase neocupate. Acest lucru sugerează o concurență acerbă pentru aceste locuri și poate că este necesară o revizuire a strategiilor de alocare a locurilor.
3. Alba – 70 de elevi nerepartizați, dar numai 9 locuri rămase neocupate. Aceasta înseamnă că, din păcate, majoritatea elevilor neadmiși în Alba vor fi nevoiți să caute opțiuni în alte județe.
4. Covasna – 76 de elevi nerepartizați, cu 49 de locuri rămase neocupate. Situația din Covasna pare să fie mai puțin tensionată decât în județele anterioare, dar totuși există o discrepanță semnificativă între elevii nerepartizați și locurile disponibile.
5. Giurgiu – 56 de elevi nerepartizați, dar doar 38 de locuri rămase neocupate. Deși numerele pot părea mai mici în comparație cu alte județe, situația este totuși delicată pentru elevii nerepartizați.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate
„Răpirea din serai” – Cât a ajuns să coste celebra carpetă care împodobea în trecut sute de mii de sufragerii din România. Prețurile ireale cerute pe site-urile de mică publicitate Celebra carpetă „Răpirea din Serai”, care împodobea în anii comunismului sute de mii de sufragerii din România, a revenit în atenție, iar cei care mai […]