Rămâi conectat

Curier Județean

ADMITERE FACULTATE 2015: În jur de 1.400 de candidați s-au înscris la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în prima sesiune

Dragoş Suciu

Publicat

în

ADMITERE FACULTATE 2015: În jur de 1.400 de candidați s-au înscris la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în prima sesiune, ce s-a terminat în 23 iulie, potrivit purtătorului de cuvânt Diana Câmpan.

UAB01Universitatea din Alba Iulia are 5 Facultăți, fiecare cu programe de licență și masterat: Istorie și filologie, Științe economice, Științe exacte și inginerești, Drept și științe sociale și Teologie ortodoxă.

Pentru admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă, UAB are 658 de locuri finanțate de la bugetul de stat, 961 la taxă, 275 pentru învățământul la distanță, respectiv câteva zeci de locuri propuse pentru candidaţii din Republica Moldova cu bacalaureat  în România și pentru candidaţii români de pretutindeni. Taxele pentru un an universitar de studiu încep de la 2.000 de lei.

Pentru admiterea în ciclul de studii universitare de masterat, UAB are 220 de locuri finanțate de la bugetul de stat și 651 de locuri la taxă. Totodată, sunt alocate 18 locuri pentru candidați români de pretutindeni, dintre care 6 cu bursă.

Pentru admiterea în ciclul de studii universitare de licenţă majoritatea specializărilor au ca pondere, în proporție de 100 la sută, media examenului de Bacalaureat. Pentru admiterea în ciclul de studii universitare de masterat candidații pot fi admiși pe baza următoarelor criterii: media de la examenul de licenţă – 50%; interviu sau/şi lucrare scrisă – 50%.

Programul admiterii cuprinde următoarele acţiuni: înscrierea candidaţilor, desfăşurarea probelor de examen (la specializările care au astfel de probe), ierarhizarea candidaţilor, comunicarea rezultatelor, rezolvarea contestaţiilor  şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri subvenţionate şi cu taxă.

Admiterea se organizează în perioada 13 iulie – 21 august 2015, conform următorului calendar:

  • 13 iulie – 23 iulie:înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 19 iulie);
  • 24 iulie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul);
  • 25 iulie:ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;
  • 27 iulie:comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 27 iulie – 31 iulie:înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;
  • 3 – 7 august, 10 – 14 august şi 17 – 21 august:înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor).

A doua sesiune a concursului de admitere se organizează în perioada 7 septembrie – 25 septembrie 2015, conform următorului calendar:

  • 7 septembrie – 17 septembrie: înscrierea candidaţilor (cu excluderea zilei de duminică, 13 septembrie);
  • 18 septembrie: susţinerea probei scrise şi a probelor de aptitudini/eliminatorie/competenţă lingvistică (la specializările unde este cazul), interviuri masterate;
  • 19 septembrie: ierarhizarea candidaţilor pe baza criteriilor de selecţie;
  • 21 septembrie: comunicarea rezultatelor admiterii;
  • 21 septembrie – 25 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate prin granturi de studii şi cu taxă;

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea