Rămâi conectat

Curier Județean

Zeci de AMENZI în valoare de peste 22.000 lei pentru 50 de infracţiuni şi 96 de abateri penale în perioada 24 – 26 decembrie în urma acțiunilor polițiștilor din Alba pentru siguranța cetățenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada Crăciunului, peste 160 de poliţişti din judeţul Alba au acţionat, zilnic, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică în județ. S-a intervenit la 130 de evenimente, au fost sesizate 50 de infracțiuni și au fost aplicate 96 de amenzi, majoritatea pentru încălcarea normelor rutiere.

În perioada 24 – 26 decembrie 2019, poliţiştii din Alba au fost la datorie pentru a asigura un climat de ordine şi linişte publică şi au intervenit de fiecare dată, cu promptitudine, în cazul producerii vreunui eveniment.

În cele 3 zile, au fost constatate 50 de infracţiuni şi 96 de abateri de natură contravenţională, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 22.380 lei.

Dintre contravenţiile aplicate, 33 au fost pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 și 63 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din care 6 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

S-a intervenit la 130 de solicitări ale cetăţenilor, din care 122 au fost făcute prin serviciul de urgenţă 112.

În continuare, poliţiştii vor fi la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Exemple:

La data de 24 decembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din Aiud l-au identificat pe un bărbat de 40 de ani, din municipiu, ca persoană bănuită de furtul a 4 drujbe a căror valoare a fost estimată de păgubit la 8.500 de lei.

Se pare că, în zilele de 15 și 22 decembrie 2019, bărbatul ar fi pătruns, prin efracție, într-un imobil aparținând unei societăți comerciale din Aiud, ar fi dezactivat sistemul de supraveghere video și ar fi sustras drujbele.

Cu ocazia activităților de cercetare desfășurate, polițiștii au reușit să recupereze două dintre drujbele furate.

Față de bărbatul bănuit de furt, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.

La data de 25 decembrie 2019, polițiștii din Alba Iulia au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit dosar penal, pentru violență în familie, față de un bărbat de 32 de ani, din Alba Iulia.

În noaptea de 24/25 decembrie, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, acesta ar fi agresat-o pe concubina sa și ar fi strâns-o de gât.

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare a riscului, iar în urma interpretării acestuia au emis un ordin provizoriu de protecție, evacuându-l pe bărbat din locuință și interzicându-i să se apropie de concubina sa.

În noaptea de 25/26 decembrie 2019, polițiștii de siguranță publică din Aiud l-au depistat, în incinta unui club din oraș, pe un bărbat de 36 de ani, din comuna Livezile, județul Alba, care avea asupra sa o cutie cu petarde.

Petardele au fost confiscate, iar față de bărbat a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

La data de 26 decembrie 2019, polițiștii din Zlatna l-au identificat pe un tânăr din oraș ca și persoană bănuită de săvârșirea unui furt din locuință, faptă în legătură cu care poliția a fost sesizată în dimineața aceleiași zile.

În sarcina tânărului în vârstă de 21 de ani, s-a reținut faptul că, în noaptea de 24/25 decembrie 2019, ar fi pătruns, prin efracție, într-o casă din Zlatna și ar fi sustras un televizor a cărei valoare a fost estimată, de către persoana păgubită, la 700 de lei.

Ulterior, tânărul ar fi vându televizorul contra sumei de 100 de lei de lei, unui cetățean din Zlatna, de la care polițiștii l-au recuperat.

Față de tânăr, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Ana Blandiana, Daniel Nazare și Bere Gratis în prima zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în prima zi urmează să aibă loc mai multe lansări de carte și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea