ACCIDENT pe DJ106K: Un tânăr din Sebeș a intrat cu mașina într-o autoutilitară staționată și l-a acroșat pe șoferul acesteia care remedia o defecțiune

La data de 27 februarie a.c., în jurul orei 08.10, poliţiştii din Sebeş au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier, produs pe DJ 106 K, la ieşire din Sebeş spre Daia Română.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din municipiul Sebeş, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară ce era staţionată pe partea dreaptă a carosabilului, acroșându-l  pe şoferul acesteia, ce se afla în spatele autoutilitarei, încercând să remedieze o defecţiune.

În urma accidentului, şoferul autoutilitarei a suferit leziuni corporale uşoare, fără a rămâne internat în spital.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Faţă de cel care a provocat accidentul, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Stimați conducători auto, pentru a preveni implicarea în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba vă recomandă:

  • Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);
  • Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă.
  • Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic.
  • Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile;
  • Echipaţi autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;
  • Nu bruscaţi comenzile si folosiţi cu preponderenta frâna de motor;

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...