Rămâi conectat

Sport

Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia – rezultate deosebite, la niciun an de la înființare

Publicat

în

Academia de fotbal Optimum Alba Iulia, înființată în urmă cu numai opt luni de zile, a reușit rezultate extraordinare pe termen scurt, devenind în două rânduri campioană județeană (a câștigat trofeul “Gheorghe Ola” cât și Trofeul “Gheorghe Ene”) și reprezentând Alba la turneele zonale fotbalistice (locul 4 în Timiș, cu generația fotbaliștilor din 2010 și mai tineri).

Demararea acestui proiect extrem de promițător a avut la bază inițiativa fotbalistului Ciprian Selagea, căpitanul divizionarei terțe Unirea Alba Iulia, alături de părinții unora micuți jucători, persoane serioase din toate punctele de vedere, atât în afacerile pe care le conduc, cât și în activitatea fobalistică inițiată în vara anului trecut.

*Baza sportivă de la Drâmbar, modernizată din temelii

Activitatea clubului se desfășoară la Drâmbar, la fosta bază “Mureșul”, unde au loc antrenamentele și meciurile oficiale din diverse campionate juvenile. Din păcate, în momentul preluării bazei sportive, starea acesteia era una deplorabilă: nu se mai jucase fotbal de câțiva ani buni, bălăriile au pus stâpânire pe areal, în condițiile în care activitatea era “zero”. Intervenția responsabililor Optimus Alba Iulia a schimbat din temelii fața bazei sporitve, ce a devenit, în scurt timp, una dintre cele mai cochete din județ. Activitățile de modernizare au fost ample, s-a achiziționat un tractoraș de tuns iarba, s-a însămânțat terenul, s-au schimbat scaunele și băncile de rezervă, s-au construit vestiare noi, s-a rezolvat problema unei tribune mobile și practic s-a dat o altă față unui loc ajuns în paragină.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acum, în baza sportivă se găsește un teren de dimensiuni mari, cu un gazon excelent, un teren sintetic, unul destinat tenisului de câmp și un altul pentru volei pe nisip. “Asta am și urmărit ca din punct de vedere al infrastructurii să fim asigurați, întrucât dacă ai condiții decente și dispui de ceea ce este necesar pentru antrenamente, rămâne doar să te pregătești corespunzător iar rezultatele cu siguranță se vor ivi în timp”, a declarat Ciprian Selagea.

*Antrenori de calibru pentru 100 de copii

În acest moment, în cadrul Academiei Optimum Alba Iulia se regăsesc peste 100 de micuți fotbaliști, la diferite categorii de vârstă, de la copii născuți în anul 2005 și până în anii 2012-2013 și chiar mai mici. Selecția se efectuează pe tot parcursul anului, fiecare grupă fiind structurată în două echipe (cei avansați și cei care sunt la început). De pregătirea acestora se ocupă 7 antrenori, nume “cu greutate” în fotbalul județean, profesioniști, cu rezultate notabile de-a lungul timpului la nivel juvenil. Vorbim aici despre Neluțu Popa, Gică Bran, Raul Unchiaș, Petre Bădilă, Dan Bara, Ciprian Selagea și, mai nou, Filip Morar, alături de aceștia regăsindu-se și Adrian Bicheși, o persoană cu mare experiență în lumea fotbalului.

Programul antrenamentelor este unul bine stabilit, precis, acestea efectuându-se numai la baza de antrenament, asta pentru a ușura programul țâncilor, ce nu sunt astfel obligați să schimbe locația. “Facem 3, 4 sau chiar 5 antrenamente pe săptămână, ce se încheie cu un meci, iar cea mai mare bucurie a noastră este aceea de a-i vedea pe copii că joacă fotbal”, a menționat Ciprian Selagea.

Mai merită scos în evidență un aspect: pentru micuții aspiranți la glorie ce nu se pot deplasa la Drâmbar (nu au mijloc de transport), Academia Optimum pune la dispoziție un microbuz care îi transportă și îi aduce la antrenamente (lăsându-i în locul de unde au fost preluați). “Deși suntem la început de drum și nu am urmărit ca din primul an să avem și rezultate, juniorii noștri ne au cam dat planurile peste cap, cu ghilimele de rigoare și fără falsă modestie. Suntem cu majoritatea grupelor calificați în play-off-ul competițiilor, unele dintre ele chiar le am câștigat și mă refer aici la Turneul de iarnă Gheorghe Ola – copii născuți în anul 2010 – , Turneul de iarnă Gheorghe Ene – copii născuți în anul 2011 – , prima ediție a Cupei Unit, Cupa Rapid de la Apahida etc”, a mai explicat Ciprian Selagea, antrenorul în vârstă de 30 de ani.

*S-au depășit așteptările

La finalul anului trecut, s-a desfășurat un banchet de care s-au bucurat micuții fotbaliști, Optimum Alba Iulia mândrindu-se și cu faptul că are un imn oficial al clubului, așa cum se cuvine pentru un club care se respectă. La Academia de fotbal Optimum Alba Iulia se încearcă realizarea altor activități care să întărească legătura dintre coechipieri atât în teren cât și în afara acestuia, asta pe lângă pregătirea fotbalistică oferită copiilor. Și pomenim aici filme vizionate împreună la cinematograf, excursii cu bicicletele până la Ampoița, prezența la piscină, în mod organizat, o dată pe săptămână, “vârful” fiind până în prezent meciul din Europa League dintre CFR Cluj și Rennes, asta pentru a le arăta micuților ce înseamnă marea performanță.

Toate aceste activități sunt menite să creeze un grup unit, o echipă, o familie. Pe viitor, cu siguranță vor mai urma și altele, doar că în aceste momente este mai importantă sănătatea fiecăruia… La ce vremuri trăim în actuala perioadă, nu ne rămâne decât să ne pregătim separat acasă și să așteptam sa treacă momentul de grea încercare la care suntem supuși. Țin să precizez că și pe timpul pandemiei, fiecare copil din cadrul academiei are un program bine stabilit de antrenamente individual, iar î n următoarele zile vom lucra împreună prin intermediul tehnologiei. Abia așteptăm să revenim pe terenul de fotbal, și să ne bucurăm de acest fenomen. Până atunci însă, sănătate multă tuturor și să ne vedem cu bine”, a mai adăugat Selagea.

Optimum Alba Iulia reprezintă un nume relativ nou pe harta fotbalului juvenil din Alba, însă pasiunea cu care se muncește în club poate duce, în timp, la descoperirea unor noi talente locale, care să le calce pe urme lui Gicu Grozav, Nicolae Stanciu și chiar Ciprian Selagea, jucători ce au ajuns în elită.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Optimum Alba Iulia, de două ori pe locul secund la Transilvania Footbal Festival

Publicat

în

Prezent în premieră la turneul “Transilvania Footbal Festival”, organizat în municipiul de pe Someș de Sporting Cluj-Napoca, clubul Optimum Alba Iulia a fost la înălțime, reușind să se claseze pe locul secund la fiecare categorie de vârstă.

Recunoscută pentru preocuparea în privința creșterii talentelor fotbalistice, formația ce-și desfășoară activitatea la Drâmbar a participat cu grupele de copii din anii 2010-2011, respectiv 2012 (la fiecare categorie au fost 18 formați, din toată țara, repartizate inițial în 6 grupe a câte 3 echipe). Astfel, generația 2010/2011, pregătită de Dan Bara și Ciprian Selagea, a fost învinsă în finala cu Viitorul Cluj, scor 1-2, iar copii din 2012, antrenați de uniristul Filip Morar, au pierdut la penalty-uri, scor 3-4; în ultimul act, cu “U” Evolution Cluj-Napoca (de care se ocupă fostul mare fotbalist Dorin Goga, actualmente la Sănătatea Cluj).

De asemenea, doi jucători de la Optimum au primit trofee individuale: Tudor Fechete (n. 2010) – a fost declarat cel mai bun portar al turneului, iar Dragoș Miclea (n. 2012) – a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bineînțeles, la înălțime au fost și părinții, care de fiecare dată ne susțin necondiționat și ne împing de la spate spre marea performanța! Înarmați cu tot arsenalul, de la steaguri la tobe, fumigene și vuvuzele, Optimum Alba Iulia a fost din nou la înălțime atât pe teren cât și în tribună, clujenii fiind surprinși plăcut de noi, de cât de organizați suntem. Cine are ochi, SĂ VADĂ!!! Cine are urechi, să audă !!! Fotbalul din Alba Iulia are viitor”, a transmis Ciprian Selagea (echipier al divizionarei terțe Metalurgistul Cugir, ce dispută în aceste zile barajul de promovare în liga a 2-a, cu Minaur Baia Mare)

. Lotul Optimum Alba Iulia: Tudor Fechete, Horațiu Niciu Horatiu – portari, Darius Alion, Darius Drăgan, Lukas Hada, Raul Sibișean, Andrei Spulber, Luca Sărăcuț, Alex Suschevici, Darius Horșa, David Lazăr, Patrick Candrea, Darius Manea, Raul Alexa, Rareș Dan, Raul Bocăniciu, David Ponoran, Cătălin Ciulea, George Opincariu – jucători de câmp


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La naționalele de karate IKU, Diana Surcă – vicecampioană națională și 14 medalii pentru ACS Karate Forever Alba Iulia)

Publicat

în

Salbă de medalii pentru sportivii din Cetatea Marii Uniri la Campionatul Național de Karate IKU, competiție ce a avut loc recent la Arad. În dreptul reprezentanților ACS Karate Forever Alba Iulia s-au strâns 14 distincții naționale, cel mai important rezultat fiind realizat de Diana Surcă – vicecampioană națională la kumite individual.

La aceste naționale au participat 152 de karateka (centurile avansate de la vârsta de 12 ani și până la veterani) de la 21 de cluburi ale departamentului de karate IKU din cadrul Federației Române de Arte Marțiale.

ACS Karate Forever Alba Iulia a reușit următoarele rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Diana Surcă (foto) – vicecampioană națională la kumite individual și medalie de bronz la kumite rotativ;

*Giorgiana Csortan – medalie de bronz la kumite individual și bronz la kumite echipe;

*Felix Varga – bronz la kumite individual și bronz la ippon kumite;

*Eva Baciu – bronz la kata individual;

*Denisa Mincea – bronz la kumite rotativ;

*Rafaela Muntean – bronz la kumite individual;

*Edward Minea – bronz la kumite individual;

*Eliza Lebădă – bronz la kumite rotativ;

*Gabriel Dăhălean – bronz la kumite individual;

*Elena Drăgoiu – bronz la kumite echipe;

*Cătălina Pleșa – bronz la kumite echipe.

Felicitări sportivilor pentru efortul depus. Noi suntem mândri de ei și toată munca lor. Mulțumim părinților pentru susținere și încredere. Totodată, mulțumim Primăriei municipiului Alba Iulia și CS Municipal Unirea Alba Iulia pentru sprijin”, a transmis Alina Băluță (“La mulți ani”, pentru aniversarea de astăzi).

Următoarea întrecere de anvergură se va desfășura la Alba Iulia, în Sala de Sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan”, sâmbătă, 11 iunie, Campionatul Național de copii FRAM-IKU, organizat de departamentul IKU, în colaborare cu ACS Karate Forever Alba Iulia (club condus de Shihan Simion Băluță 7 dan și sensei Alina Băluță 3 dan), și susținut de Ministerul Sportului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

La Daia Română, în 11 iunie: Voința Stremț – CSU Alba Iulia, a treia finală consecutivă în Cupa României

Publicat

în

CSU Alba Iulia a respectat calculele hârtiei și s-a calificat în finala Cupei României, după 3-0 (1-0), pe “Cetate” cu Energia Săsciori.

Golurile liderului Ligii a 4-a, formație pregătită de Mihai Manea, ce așteaptă doar confirmarea matematică a câștigării titlului de campioană (are nevoie de o remiză la Galtiu, în penultima rundă, sâmbătă, ora 11.00, cu Viitorul Vama Seacă), au fost marcate de Circov (4), Baghiu (46), Herci (64). Și astfel, ultimul act al competiției “KO” la nivel județean este o reeditare a precedentelor două finale, respectiv o dispută între Voința Stremț și CS Universitatea Alba Iulia, trofeele fiind câștigate de Voința după 2-1 pe “Cetate” în 2019, respectiv 7-5 (după loviturile de departajare, 2-2 în timp regulamentar), anul trecut, pe arena din Unirea.

Gala fotbalului județean se va desfășura în premieră la Daia Română, sâmbătă, 11 iunie. În cadrul evenimentul vor fi premiați performerii din competițiile organizate de AJF Alba (de la ora 17.00), Voința Stremț – CSU Alba Iulia fiind la ora 18.00, ziua fiind deschisă de finala Cupei României la juniori Under 19 (ora 15.00). La această competiție juvenilă semifinalele sunt Metalurgistul Cugir – CS Universitatea Alba Iulia și Fortuna Lunca Mureșului – LPS Sebeș (joi, 26 mai).

Elit - Gustul Desăvârșit

Foto: CSU Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare