Absorția fondurilor europene: De la dezastruos la 34% sume decontate de Comisia Europeană României
La sfarsitul anului 2013, Romania și Slovacia au înregistrat rata cea mai redusa de contractare a fondurilor europene, potrivit unui studiu realizat de KPMG.
Mai exact, în 2013, Romania a atins un nivel de absorbtie a fondurilor UE de doar aproximativ 34%, sumele decontate de Comisia Europeană anul trecut atingând suma de 2,88 miliarde euro. Situația este foarte pozitivă comparativ întreaga perioadă cuprinsă intre 2007 si 2012,câne țara noastră a reușit să atragă o suma de numai 2,2 miliarde euro.
Sudiu KPMG prezentat de euractiv.ro:
-Un important factor care indica nivelul real al gestionarii fondurilor UE este diferenta dintre sumele contractate si sumele platite. Cu cat este mai mica diferenta dintre acesti doi factori cu atat sunt mai eficient gestionate fondurile UE din perspectiva distributiei reale a acestora. Estonia este lider in ceea ce priveste distributia fondurilor UE, cu o diferenta de doar 19% intre sumele contractate si sumele platite. Lituania a obtinut, de asemenea, rezultate bune (25%). Cele mai mari diferente intre sumele contractate si cele platite sunt inregistrate in Bulgaria (58%) si Romania (57%).
– In ce priveste noua perioada de programare 2014-2020, volumul de fonduri UE alocat difera de la tara la tara – cel mai mare buget fiind alocat Poloniei, cu cea mai mare populatie intre tarile ECE. Cu toate acestea, fondurile UE pe cap de locuitor au cel mai mare nivel in Slovenia. Polonia si Republica Ceha beneficiaza de aproape 50% din fondurile alocate de UE. Impreuna cu Ungaria si Romania, valoarea totala a fondurilor reprezinta aproape 2/3 din totalul fondurilor UE alocate regiunii ECE.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan