Rămâi conectat

Actualitate

A început selecția pacienților cu COVID-19 pentru terapie intensivă. Un medic a dezvăluit cum sunt rotiți bolnavii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat la Digi24 că este îngrijorătoare creșterea accelerată a numărului de cazuri de infectare și că situația din București va duce implicit la creșterea numărului de pacienți care să aibă nevoie de terapie intensivă. Referindu-se la situația de la institut, Mahler a spus că de două săptămâni nu mai este niciun pat liber la ATI și că dacă unul rămâne liber, în câteva minute se ocupă.

„Este îngrijorătoare creșterea numărului de cazuri, cele mai multe sunt concentrate într-o anumită zonă a țării.

Creșterea în București va duce cu siguranță și la creșterea numărului de pacienți care vor avea nevoie de asistență în ATI. E nevoie de paturi de terapie intensivă, de aparatură, dar și de resursă umană specializată, care trebuie să fie și la nivelul asistentelor, nu doar a medicului.

Este o situație delicata pentru care fiecare trebuie să devenim responsabili.

Acum, la <Marius Nasta> – de două săptămâni nu avem paturi de ATI. Când se eliberează un pat, se ocupă în următoarele minute.

Sunt pacienți pe secție care au nevoie de terapie intensivă și se face bilanț în fiecare moment. Pacientul care are cea mai mare nevoie de asistență în terapie e admis în terapie, iar cel care este cel mai bine de la ATI se mută pe secție. E un schimb de pacienți cu prioritizarea celui care are cea mai mare nevoie.

În condițiile în care un pacient are nevoie de ATI, iar niciun pacient de acolo nu e suficient de stabil ca să fie admis pe secție, se ia legătura cu centrul operativ și cerem transferul în altă unitate.

Până acum nu am avut această situație, până acum am putut continua terapia pe secție.

La <Marius Nasta>, medicii știu să facă ventilație non-invazivă în secție, dacă pacientul are celelalte funcții compensate. Partea ventilatorie poate fi asigurată pe secție până la un anumit tip de aparat.

Sunt șase pacienți critici la ATI și cinci cu forme severe de afectare, dar care sunt în secție și beneficiază acolo de suport respirator și de terapie.

Acum reușim să manageriem situația, dar volumul de muncă în ultima săptămână s-a triplat”, a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2024: Beneficiarii vor fi obligați să-și cumpere și sistemul de stocare a energiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2024: Beneficiarii vor fi obligați să-și cumpere și sistemul de stocare a energiei Un proiect de ordin al Ministerului Mediului, aflat în dezbatere publică, modifică ghidul de finanţare a programului „Casa Verde Fotovoltaice”, astfel încât cei interesați să primească bani și pentru achiziționarea unui sistem de stocare a energiei electrice produse, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea