A fost lansat programul Banca de sânge. Cum devii donator ca să salvezi vieți
România se confruntă zilnic cu o lipsă acută de donatori de sânge. De aceea, a fost lansata Banca de sânge, o inițiativă care își propune să contribuie la crearea unei comunități online de donatori constanți de sânge, la care oamenii se pot înscrie pentru a salva vieți.
Banca Transilvania şi Asociația Societatea de Salvare București, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină București şi cu Centrele de Transfuzie Sanguină Județene, lansează Banca de sânge, inițiativă pe termen lung care şi-a propus să contribuie la crearea unei comunități online de donatori constanți. Fiecare donator este încurajat să invite, prin intermediul siteului Băncii de sânge, alte trei persoane care, la rândul lor, să doneze.
Pentru a ajuta centrele de transfuzii să aibă rezerve de sânge, o altă noutate cu care vine programul sunt infomațiile live de pe platforma sa, cu privire la nevoia de sânge din țară.Donatorii înregistrați vor fi anunțați prin SMS când este nevoie de sânge.
“Banca de sânge este un proiect de suflet al Băncii Transilvania. Dorim să ne aducem o contribuție la comunitatea din care facem parte, să încurajăm implicarea şi să dăm o mână de ajutor celor care au nevoie” – afirmă Ionela Mişculescu, Director Dezvoltare, Divizia pentru Medici, Banca Transilvania.
”Cea mai importantă nevoie în materie de donare de sânge este, cu siguranță, numărul de donatori constanți. Avem mare nevoie de trombocite și acestea se pot obține numai de la astfel de donatori. Mai puțin de 2% din populația României donează sânge, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media europeană” – declară Doina Goşa, directorul Centrul de Transfuzii București.
Headlineul programului este Donează. Contează.
Sursa: stiritvr.ro, newsmaker.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România”
Profesorul universitar Gheorghe Piperea, despre modificările codurilor CAEN: „Prostituția legalizată și șoptirea cailor-inovații ale economiei din România” Gheorghe Piperea, profesor de drept comercial la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti și avocat, a adus în discuție recentele modificări ale codurilor CAEN din România. Într-o postare pe rețelele de socializare acesta a criticat introducerea unor […]