Rămâi conectat

Ştirea zilei

„A fost frumos ce mi-ai făcut?“ Cum şi-a făcut singur dreptate un bărbat din Alba aflat în conflict cu un vecin: l-a bătut până a murit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Într-o hotărâre pronunțată recent, Tribunalul Alba l-a condamnat pe un bărbat de 32 de ani, din Sălciua, la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare, pentru omor și violare de domiciliu.

Inculpatul Bega Ioan Alin (în vârstă de 32 de ani) și victima D. V. (în vârstă de 60 de ani), se cunoșteau de mai mult timp, fiind localnici din Sălciua, și că între cei doi a existat o stare conflictuală mai veche, concretizată în incidente repetate, generate de consumul de alcool și de nemulțumiri reciproce.

În acest context, cele două părți obișnuiau „să-și facă dreptate singure”, agresându-se verbal sau fizic, în penultimul conflict inculpatul suferind o fractură de picior pentru care nu a formulat plângere penală împotriva victimei.

Pe fondul stării conflictuale existente, inculpatul și-a amintit în data de 8 octombrie 2018 de împrejurarea susmenționată și, în jurul orei 23 – 23.30, fiind sub influența alcoolului, s-a deplasat la locuința victimei, a intrat fără drept în curte și între cei doi a început cearta. După proferarea reciprocă de înjurături, la un moment dat, inculpatul a lovit-o pe victimă cu capul în gură, trântind-o la pământ, pe spate, apoi s-a așezat cu genunchii pe trunchiul victimei și i-a aplicat lovituri repetate cu pumnii în zona abdominală și în părțile laterale ale corpului, întrebând-o insistent “a fost frumos ce mi-ai făcut?”.

După ce i-a mai trecut din furie, inculpatul s-a ridicat de pe corpul bătrânului, permițându-i și acestuia să se ridice și incidentul a luat sfârșit. După incident, agresorul s-a deplasat la locuința fostei sale concubine, unde a rămas până a doua zi dimineața, iar victima a intrat în locuința proprie. A fost sunată în dimineața următoare de către un martor în dosar, pe care trebuia să-l ajute la adunatul fânului și căruia i-a spus că nu poate întrucât a fost bătut de Alin. Victima a fost găsită decedată în locuința sa, în dimineața de 10 octombrie 2018, de către doi localnici din Sălciua.

Potrivit Raportului de expertiză medico-legală întocmit de Serviciul Județean de Medicină Legală Alba, moartea victimei a fost violentă și s-a datorat unui traumatism toraco-abdominal cu fracturi costale multiple, hemoperitoneu și rupturi hepatice în cadrul unui politraumatism prin agresiune. Agresorul a fost expertizat psihiatric, concluzia fiind că acesta prezintă o “tulburare depresivă recurentă”. ”Inculpatul nu are antecedente penale, a recunoscut faptele de la prima audiere, fondul de conflict preexistent pe care acestea au fost săvârșite, precum și discernământul diminuat cu care a acționat inculpatul sunt elemente care în opinia Tribunalului justifică pedepse orientate spre minimul special”, afirmă judecătorul în hotărâre.

Pe lângă închisoarea cu executare, magistrații l-au obligat pe bărbat şi la tratament psihiatric. De asemenea, acesta trebuie să plătească câte 50.000 de lei daune morale către cei doi copii ai victimei.

Decizia a fost contestată de părți la Curtea de Apel, unde procesul este programat să înceapă în 17 aprilie 2019.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O țeavă de gaz avariată pe strada Energiei din municipiu. Intervin pompierii cu două autospeciale

Bera Larisa

Publicat

în

ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O țeavă de gaz avariată pe strada Energiei din municipiu. Intervin pompierii cu două autospeciale Un accident rutier a avut loc luni, 12 august, în jurul orei 09.10, în Alba Iulia. O mașină a avariat o țeavă de gaz pe strada energiei. Detasamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea