A 8-a amânare în Dosarul ”Continental”, la Curtea de Apel Tg. Mureș
După o serie de 7 amânări la Curtea de Apel Alba Iulia, Dosarul “Continental”, strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureş în urma cererii formulate de unul dintre inculpaţi – Doina Scutea, fostul decan al Baroului Alba, se află acum la a 8-a amânare şi la instanţa din Mureş, de această dată ”în vederea continuării audierii inculpaţilor”.
Următorul termen de judecată este fixat pentru data de 24 august a.c., ora 11.00.
Reamintim că în acest dosar omul de afaceri albaiulian Dorel Tamaş, care deţine Hotelul Continental din Cluj-Napoca, dar şi fabrica Ardeleana din Alba Iulia, este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnatură privată, iar fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Alături de cei doi au mai fost trimise în judecată, pentru fals în acte şi înşelăciune, alte patru persoane, respectiv notarul public Anca Gherman, administratorul firmei Monoprod, Catalina Crinela Pop, şi brokerii de asigurări Delia Angela Soare şi Radu Soare.
Dorel Tamaş, este judecat în lipsă deoarece se presupune că în acest moment se află în Dubai şi are mandat de arestare internaţional.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 14 mai 2008, Dorel Tamaş (în calitate de administrator al SC Ardeleana SA) şi o societate comercială din Cluj-Napoca, au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la vânzarea hotelului „Continental” din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării.
Cu această ocazie, Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debretin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, Tamaş le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC Ardeleana SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.
În acest context, inculpata Scutea Doina a participat la negocierea contractului alături de Tamaş şi susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC Ardeleana SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.
Dupa încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, Tamaş şi-a însuşit suma totală de 702.750 de lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.
În acelaşi dosar, Dorel Tamaş, împreună cu împreună cu inculpaţii Soare Angela-Delia, Soare Radu, Gherman Anca (notar public) şi Pop Crinela-Cătălina, sunt acuzaţi că au pus în practică un mecanism financiar prin care au indus în eroare reprezentanţii Băncii Comerciale Române – Sucursala Alba pentru ca Tamaş să obţina beneficii materiale în mod injust, în acest caz prejudiciul fiind stabilit la suma de 116.901.866,66 de lei.
De asemenea, procurorii au mai stabilit că în perioada mai–decembrie 2008, Dorel Tamaş, în calitate de administrator al SC Ardeleana SA Alba-Iulia, şi-a însuşit nejustificat suma totală de 4.258.491,89 de lei din patrimoniul societăţii.
În vederea recuperării pagubei create s-a instituit sechestru asigurator asupra unor clădiri şi terenuri aparţinând inculpatului şi SC Ardeleana SA.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024
Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Ştirea zileiacum o zi
Renii lui Moș Crăciun. Povestea renilor. Care sunt numele lor și cum îi ajută aceștia pe Moșul
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE SMS de CRĂCIUN 2024 în limba ENGLEZĂ. Idei de URĂRI şi Felicitări în română şi engleză !
-
Curier Județeanacum 3 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Curier Județeanacum 3 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun