Rămâi conectat

Actualitate

A 8-a amânare în Dosarul ”Continental”, la Curtea de Apel Tg. Mureș

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o serie de 7 amânări la Curtea de Apel Alba Iulia, Dosarul “Continental”, strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureş în urma cererii formulate de unul dintre inculpaţi – Doina Scutea, fostul decan al Baroului Alba, se află acum la a 8-a amânare şi la instanţa din Mureş, de această dată ”în vederea continuării audierii inculpaţilor”.

Următorul termen de judecată este fixat pentru data de  24 august a.c., ora 11.00.

Reamintim că în acest dosar omul de afaceri albaiulian Dorel Tamaş, care deţine Hotelul Continental din Cluj-Napoca, dar şi fabrica Ardeleana din Alba Iulia, este acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnatură privată, iar fostul decan al Baroului de Avocaţi Alba, Doina Scutea, este acuzată de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Alături de cei doi au mai fost trimise în judecată, pentru fals în acte şi înşelăciune, alte patru persoane, respectiv notarul public Anca Gherman, administratorul firmei Monoprod, Catalina Crinela Pop, şi brokerii de asigurări Delia Angela Soare şi Radu Soare.

Dorel Tamaş, este judecat în lipsă deoarece se presupune că în acest moment se află în Dubai şi are mandat de arestare internaţional.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, la data de 14 mai 2008, Dorel Tamaş (în calitate de administrator al SC Ardeleana SA) şi o societate comercială din Cluj-Napoca, au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu privire la vânzarea hotelului „Continental” din acelaşi oraş. Preţul tranzacţiei a fost stabilit la suma de 10 milioane de euro, din care a fost achitată suma de 2 milioane de euro cu titlu de avans, diferenţa urmând a fi plătită la finalizarea vânzării.

Cu această ocazie, Tamaş Dorel Cristian le-a ascuns viitorilor proprietari împrejurarea că, în cursul anilor 2001 şi 2003, faţă de imobilul ce făcea obiectul antecontractului au fost demarate procedurile de retrocedare în baza Legii 10/2001 de către Colegiul Reformat Debretin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal. De asemenea, Tamaş le-a ascuns viitorilor cumpărători inclusiv faptul că proprietarul imobilului, SC Ardeleana SA, îşi asumase obligaţia de a închiria locuri de parcare de la Primăria municipiului Cluj-Napoca, obligaţie care ar fi revenit cumpărătorilor după perfectarea vânzării.

În acest context, inculpata Scutea Doina a participat la negocierea contractului alături de Tamaş şi susţinând în mod nereal că reprezintă interesele SC Ardeleana SA în calitate de avocat, le-a creat reprezentanţilor firmei ce intenţiona să cumpere hotelul convingerea că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.

Dupa încasarea avansului de 2 milioane de euro, pentru a ascunde provenienţa ilicită a acestei sume, Tamaş şi-a însuşit suma totală de 702.750 de lei sub pretextul că plăteşte salariile a doi angajaţi şi a achitat un credit în sumă de 1.488.406 euro.

În acelaşi dosar, Dorel Tamaş, împreună cu împreună cu inculpaţii Soare Angela-Delia, Soare Radu, Gherman Anca (notar public) şi Pop Crinela-Cătălina, sunt acuzaţi că au pus în practică un mecanism financiar prin care au indus în eroare reprezentanţii Băncii Comerciale Române – Sucursala Alba pentru ca Tamaş să obţina beneficii materiale în mod injust, în acest caz prejudiciul fiind stabilit la suma de 116.901.866,66 de lei.

De asemenea, procurorii au mai stabilit că în perioada mai–decembrie 2008, Dorel Tamaş, în calitate de administrator al SC Ardeleana SA Alba-Iulia, şi-a însuşit nejustificat suma totală de 4.258.491,89 de lei din patrimoniul societăţii.

În vederea recuperării pagubei create s-a instituit sechestru asigurator asupra unor clădiri şi terenuri aparţinând inculpatului şi SC Ardeleana SA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea