Programul „Masa caldă” pentru elevii din România dispare: Va fi înlocuită cu „Masă sănătoasă”
Programul „Masa caldă” pentru elevii din România dispare: Va fi înlocuită cu „Masă sănătoasă”
Programul „Masa caldă” pentru elevi dispare, de la începutul acestui an, din România. Aceasta va fi înlocuită cu „Masă sănătoasă”.
Citește și: Alocații 2024: Când vor intra în cont primele alocații mărite, pentru tineri și copii, în acest an
Programul se desfășoară în 450 de școli
Programul „Masă sănătoasă” se desfășoară în 450 de școli din țară și vizează, mai ales, motivarea elevilor pentru a participa la cursuri prin acordarea unui prânz consistent și echilibrat nutrițional.
Prețul unei mese va fi de maximum 15 lei/elev, în această sumă fiind incluse prețul materiei prime, al serviciilor de preparare și cheltuielile de transport.
Ce trebuie să conțină mâncarea
În „Masa sănătoasă” este interzisă folosirea de aditivi, conservanți sau potențiatori de gust, iar sarea iodată nu trebuie să conțină antiaglomeranți.
Citește și: Profesorii care dau meditații propriilor elevi și nu declară, pasibili de sancțiuni GRAVE: Riscă inclusiv închisoarea
Ceapa nu va fi prăjită, ci doar înăbușită, uleiul se va folosi o singură dată, iar mâncărurile „grele”, precum tocăturile prăjite sau alte prăjeli, vor fi evitate.
Cine beneficiază de noul program „Masă sănătoasă”
În program intră automat școlile care figurau în vechiul program al Guvernului, la nivelul județului Suceava fiind vorba de circa 4.300 de elevi din 12 școli (școlile gimnaziale din Moldova Suliţa, Gulia – Dolhasca „Ion Barbir” Capu Câmpului, Măriței – Dărmănești, Humoreni – Comănești, Poiana Stampei, Voitinel, Berchișești, Ciprian Porumbescu, ”Învățător Vasile Hihor” Baia și școlile primare din Mironu, Valea Moldovei și Țâmpoceni – Păltinoasa).
În cazul în care masa caldă nu poate fi preparată în incinta unității, elevii vor primi un pachet livrat în sistem de catering.
Odată cu lansarea programului „Masa sănătoasă”, Guvernul a venit și cu promisiunea de a extinde lista școlilor beneficiare până la 1.000 în toată țara.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Când începe vacanţa de iarnă 2024-2025. Câte zile libere au elevii şi angajaţii Perioada sărbătorilor de iarnă se aproprie cu pași repezi, iar cei mai mulți dintre româi au început să își facă planuri pentru vacanță. Urmează zile liberi pentru elevii din țară, dar și pentru angajați, deoarece structura sfârșitului de an permite apariția unor […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Sportacum 4 zile
Sâmbătă, CIL Blaj – Metalurgistul Cugir, ultimul derby „de Alba” al anului | Vineri, pe „Cetate”, CSM Unirea – meci în nocturnă, CSU Alba Iulia, deplasare la Dej
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Sportacum 2 zile
CIL Blaj – Metalurgistul Cugir 2-2 (0-0) | Ultimul derby „de Alba” al anului, nedecis
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act