Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO-VIDEO: Volei Alba Blaj, calificare în finala Cupei CEV! A 4-a finală europeană pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj s-a calificat în a 4-a finală continentală din istorie și va juca pentru Cupa CEV în 5 și 12 aprilie cu reprezentanta Italiei, Savino Scandicci.

O dublă victorie contra rivalei CSM Târgoviște, după 3-0 în Dâmbovița, săptămâna trecută, a fost 3-1 (25-21, 25-23, 19-25, 25-20). în returul de la Tg. Mureș. Și este a 4-a finală continentală pentru campioana din „Mica Romă” în ultimii 6 ani.  Jovana Kocić (11 puncte, 5 blocaje) a fost desemnată MVP-ul întâlnirii care a durat 108 minute.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În Sala Sporturilor din Târgu Mureș, în manșa retur a semifinalei “100 la sută românească” din Cupa CEV, campioaan României avea nevoie de două seturi pentru a accede în ultimul act al celei de-a doua întreceri continentale.  Și a câștigat primele două parțiale, scor 25-21, 25-23

Într-o atmosferă de senzație, aproximativ 1800 de spectatori prezenți, intre care iarăși elevii Colegiului „HCC” Abrud, dar și din Valea Lungă, mândria Albei a făcut spectacol.  Campioana României a continuat pe linia evoluției din tur, de lângă Turnul Chindiei, și a avut puține emoții în setul inaugural. În al doilea, Blajul a plecat lansat 18-9 și 22-16, dar s-a trezit amenințat 23-22 și 24-23, dar a reușit să reziste și să cucerească setul!

Cum rezultatul final nu mai avea nicio importanță, antrenor Stevan Ljubičić a introdus în teren în al treilea set majoritatea jucătoarelor de rezervă, iar partida a căpătat coordonate de relaxare pentru ambele formații, ce au mizat pe voleibaliste care evoulaseră mai puțin.

Iuna Zadorojnai (CSM Târgoviște) a strâns 16 puncte, iar de la Volei Alba Blaj cele mai multe le-a adunat căpitanul Gergana Dimitrova (14).

Finala este în 5 și 12 aprilie, primul meci în România, iar oponentă va fi Savino del Bene Scandicci  – a eliminat Thy Istanbul (3-0 în Italia, 2-3 în returul din Turcia).

În urmă cu o săptămână, lângă Turnul Chindiei, echipa din „Mica Romă” a etalat o evoluție aproape perfectă și a câștigat de o manieră entuziasmantă, în 83 de minute și minimum de seturi, și are nevoie să cucerească două seturi în al doilea joc pentru a realiza a 4-a calificare într-o finală continentală. Prima dintre acestea a fost în 2018, în Liga Campionilor (la București, cu VakifBank Istanbul), peste un an a urmat Cupa CEV (dublă cu Busto Arsizio), iar în 2021 Blajul a disputat ultimul act în Cupa Challenge (cu Yeșilurt Istanbul), Cele două rivale au parte iarăși de o confruntare incendiară, după ce s-au mai duelat în două rânduri în această lună, de fiecare dată la Târgoviște (în 4 martie, în Divizia A1, s-au impus gazdele, scor 3-1).

YouTube video

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 14 puncte, Slađana Mirković – 4, Raisa Ioan – două, Victoriia Russu – 12, Bojana Milenković – 7, Jovana Kocić – 11, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Georgiana Faleș, Andrea Kossanyiová – 6, Iarina Axinte – unul, Dajana Bošković -11, Kaitlyn Hord – 4, Jovana Cirković. Antrenor Stevan Ljubičić.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea