9 noiembrie: Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer
Pe 9 noiembrie, în fiecare an, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. S-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orășel din actuala Turcie. Sunt nenumărate mărturii ale celor ce au fost vindecați de diferite boli prin ajutorul primit de la Sfântul Nectarie. Aceste minuni sunt consemnate în mai multe volume despre viața acestuia.
Veche de aproape patru secole și jumatate, Mănăstirea Radu-Vodă din București, cu hramul Sfânta Treime, și-a luat ca protector, din 2002, pe Sf. Nectarie Taumaturgul. Particele din moaștele sfântului, dăruite stareției în 2001, se află așezate într-o frumoasă raclă, în partea dreaptă a bisericii, sub un baldachin.
Sfântul Nectarie de Eghina
Sf. Nectarie s-a născut în orășelul Silivria din Tracia, de pe actualul teritoriu al Turciei, la 1 octombrie 1846, fiind crescut, împreună cu cei 6 frați ai săi.
La 14 ani a plecat să muncească la Constantinopol, unde dragostea lui pentru biserică a fost remarcată de conducatorii Școlii Metocului Sf. Mormânt și angajat ca pedagog și învățător.
La 27 de ani devine monah la Mănăstirea Nea Moni în insula Hios.
A urmat Facultatea de Teologie din Atena.
Sf. Nectarie a tipărit mai multe cărți de răspândire a dreptei credințe. Trece prin toate treptele ierarhice, fiind hirotonit (15 ianuarie 1889) episcop și numit Mitropolit de Pentapolis.
În anul 1890, din pricina unor neînțelegeri, a fost trimis în Grecia.
După trecerea sa la cele veșnice, în 1920, printr-o întâmplare, trupul său a fost descoperit neputrezit și izvorând mir. Canonizarea sa a avut loc in 1961, fiind serbat pe 9 noiembrie.
Despre minunile săvârșite de Sf. Nectarie în zilele noastre, mai ales vindecări de cancer și alte boli grave, ce se săvârșesc la moaștele sale, ori cu untdelemn de la candela sa, s-au scris nenumărate cărți în Grecia, care în parte au fost traduse și la noi în țară.
Vindecările Sfântului Nectarie
Odată cu așezarea raclei cu părticele din moaștele sale la Mănăstirea Radu-Vodă, au început să fie consemnate și la noi nenumărate minuni, probate cu martori. Astfel că mulțime de pelerini din toată țara au început să sosească la Radu-Vodă.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi
4 noiembrie: Ziua internațională a bomboanelor (CandyDay). Cum să celebrezi produsele care ne îndulcesc viața aproape în fiecare zi Cea mai populară sărbătoare a zilei de 4 noiembrie este Ziua bomboanelor (CandyDay). Ele ne atrag prin varietatea de culori, arome, dimensiuni şi forme, uneori amuzante. La începutul secolului al XIII-lea, englezii au împrumutat un cuvânt […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 3 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 19 ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba