79 de şcolari, la evaluarea naţională la finalul clasei a IV-a
Miercuri, 9 mai, 79 elevi din ultimul an din ciclul primar de la Şcoala „Simion Pantea” Sălciua, Şcoala Petreşti şi Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud au susţinut probele evaluării naţionale la finalul clasei a IV-a (EN IV). „Este o evaluare standardizată, realizată pe un eşantion de elevi aflaţi în unităţile din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, care are scopul de a furniza datele şi dovezile necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ primar. Evaluatorii pentru EN IV sunt externi şcolilor eşantionate participante la evaluare. Elevii au susţinut probe de tipul testelor PISA, pentru a putea fi evaluate competenţele de comunicare, capacitatea de transfer a cunoştinţelor pentru următoarele discipline: a) limba română; b) limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale; c) matematică”, a declarat prof. Ioana Crâsnic, inspector şcolar general adjunct la IŞJ Alba. Rezultatele EN IV sunt incluse într-o bază de date la nivel de sistem, fără a se constitui într-un criteriu de ierarhizare pentru unităţile de învăţământ eşantionate, pentru colectivele la care s-a administrat testul sau individual, pentru elevii participanţi. EN IV nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale.
În 16 mai vor susţine evaluări naţionale elevii de clasa a VI-a de la Şcoala Mogoş şi Şcoala “Mihail Kogălniceanu” Sebeş, iar în 22 şi 23 mai, cei de clasa a II-a de la Şcoala Pianu de Sus şi Şcoala “Lucian Blaga” Ocna Mureş. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare(CNEE) şi sunt unice la nivel naţional.
Robert GHERGU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]