Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

79 de şcolari, la evaluarea naţională la finalul clasei a IV-a

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 9 mai, 79 elevi din ultimul an din ciclul primar de la Şcoala „Simion Pantea” Sălciua, Şcoala Petreşti şi Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud au susţinut probele evaluării naţionale la finalul clasei a IV-a (EN IV). „Este o evaluare standardizată, realizată pe un eşantion de elevi aflaţi în unităţile din învăţământul de stat şi particular din întreaga ţară, care are scopul de a furniza datele şi dovezile necesare pentru diagnoza sistemului de învăţământ primar. Evaluatorii pentru EN IV sunt externi şcolilor eşantionate participante la evaluare. Elevii au susţinut probe de tipul testelor PISA, pentru a putea fi evaluate competenţele de comunicare, capacitatea de transfer a cunoştinţelor pentru următoarele discipline: a) limba română; b) limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale; c) matematică”, a declarat prof. Ioana Crâsnic, inspector şcolar general adjunct la IŞJ Alba. Rezultatele EN IV sunt incluse într-o bază de date la nivel de sistem, fără a se constitui într-un criteriu de ierarhizare pentru unităţile de învăţământ eşantionate, pentru colectivele la care s-a administrat testul sau individual, pentru elevii participanţi. EN IV nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale.
În 16 mai vor susţine evaluări naţionale elevii de clasa a VI-a de la Şcoala Mogoş şi Şcoala “Mihail Kogălniceanu” Sebeş, iar în 22 şi 23 mai, cei de clasa a II-a de la Şcoala Pianu de Sus şi Şcoala “Lucian Blaga” Ocna Mureş. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare(CNEE) şi sunt unice la nivel naţional.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea