Connect with us
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Opinii - Comentarii

La data de 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Published

on

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

La data de 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

USR - Alegeri Parlamentare 2024

La data de 26 aprilie, în fiecare an, este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii contribuţiei pe care inventatorii şi artiştii o au la dezvoltarea societăţilor de pe glob.

Marcarea acestei zile reprezintă un prilej de a reflecta la felul în care creativitatea omului şi inovaţia contribuie la edificarea unei lumi mai bune.

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale, la care este afiliată şi România, marchează evenimentul prin editarea de materiale promoţionale şi îşi îndeamnă toţi membrii să ia parte la eveniment şi să organizeze activităţi la nivel naţional.

Proprietatea intelectuală se referă la recunoaşterea paternităţii unei anumite invenţii, creaţii sau idei şi la drepturile legale rezultate în urma activităţii intelectuale respective. Drepturile de proprietate intelectuală se împart în două mari categorii: drepturile de autor, care protejează creaţiile literare, artistice şi ştiinţifice, şi drepturile de proprietate industrială, care includ brevetele, patentele etc.

„La 26 aprilie, sărbătorim Ziua mondială a proprietăţii intelectuale pentru a afla despre rolul pe care îl joacă drepturile de proprietate intelectuală (brevete, mărci comerciale, desene industriale, drepturi de autor) în încurajarea inovaţiei şi a creativităţii”, se arată pe site-ul Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.

În România, asigurarea protecţiei proprietăţii intelectuale se realizează, în principal, prin două instituţii de specialitate: Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) şi Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Advertisement

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

14 noiembrie | Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024: Tradiții și obiceiuri respectate de creștini în această zi

Ziarul Unirea

Published

on

14 noiembrie | Lăsatul Secului pentru postul Crăciunului 2024: Tradiții și obiceiuri respectate de creștini în această zi Postul Crăciunului 2024, cunoscut și sub numele de postul Nașterii Domnului, este primul mare post din anul bisericesc, care a început de la 1 septembrie. Craciunul este prăznuit în fiecare an pe 25 decembrie. Se cântă colinde […]

Continue Reading

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea