23 ianuarie: Ziua internațională a scrisului de mână (Handwriting Day). Ce spune scrisul despre personalitatea noastră
23 ianuarie: Ziua internațională a scrisului de mână (Handwriting Day). Ce spune scrisul despre personalitatea noastră
În fiecare an, în data de 23 ianuarie este serbată Ziua scrisului de mână (National Handwriting Day), instituită cu scopul de a ne aminti frumusețea și unicitatea acestei forme de artă, numită caligrafie, dar și necesitatea folosirii semnăturii de mână.
Această dată, la care este celebrată Ziua mondială a scrisului de mână, coincide cu ziua de naștere a lui John Hancock, devenit notoriu datorită semnăturii sale, deosebit de lizibile și de interesante, de pe Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii.
Iniţiatorul acestei zile este Asociaţia producătorilor de instrumente de scris (Writing Instrument Manufacturers Association, WIMA), care a declarat ziua de 23 ianuarie drept ziua sărbătoririi „scrisului de mână”.
Istoria evoluţiei scrisului de mână este de mii de ani, perioadă în care oamenii au încercat să stabilească caracterul unei persoane după scrisul de mână al acesteia. În anul 1875, părintele francez Jean-Hippolyte Michon a folosit pentru prima dată termenul „grafologie”, care, astăzi, este considerat drept un domeniu de analiză a scrisului de mână. O contribuție importantă la teoria grafologiei a avut-o şi filosoful și psihologul german Ludwig Klages (10 decembrie 1872- 29 iulie 1956).
Oamenii de ştiintă moderni au stabilit șapte caracteristici principale ale scrisului de mână, după care poate fi creat profilul unui om. Acestea sunt: mărimea literelor, forma şi înclinarea lor, direcția scrisului de mână, presiunea şi viteza scrisului, precum şi forma liniei de bază a rândurilor.
Ce spune scrisul de mână despre tine
Grafologia sau analiza scrisului de mână, datorită faptului că acesta este un reflex inconștient, a fost și rămâne unul dintre cele mai exacte și efective teste de personalitate, dezvăluind o mulțime de trăsături ale caracterului omenesc, anume datorită faptului că scrisul de mână este un obicei atât de personalizat și unic pentru fiecare.
Grafologia, ştiinţa care analizează scrisul de mână pentru a descoperi trăsăturile de caracter ale persoanelor, a existat încă de pe vremea lui Aristotel. Specialiștii grafologi, susțin că prin interpretarea scrisului de mână al unei persoane, pot fi dezvăluite peste 5.000 de tipuri de personalitate.
Astfel, dacă scrii literele mari, cel mai probabil ai nevoie să te simţi înţeles şi să te faci remarcat în faţa celorlalţi. Pentru tine contează foarte mult părerea celorlalţi despre tine.
În cazul în care scrii literele mici, ești o persoană cu o concentrare foarte bună și foarte determinată, dar eși mai degrabă o persoană introvertită.
Dacă scrisul tău este orientat spre dreapta, atunci înseamnă că şti o persoană sensibilă, iubitoare, sentimentală, prietenoasă şi impulsivă. Familia şi prietenii ocupă cel mai important loc în viaţa ta.
Dar, dacă scrisul este orientat spre stânga, se presupune că eşti o persoană introvertită şi retrasă.
Un scris drept, neorientat spre o parte sau alta, te prezintă ca fiind o persoană ghidată de raţiune, nu de emoţii; o persoană pragmatică.
Dacă scrisul tău este unul îngoșat, atunci înseamnă cu ești foarte impulsiv, trăind evenimentele la o intensitate maximă, din cauza sentimentelor foarte puternice pe care le deți.
Scrisul subţire te reprezintă ca fiind o persoană care trece uşor peste evenimente din viaţa sa, nefiind foarte sentimentală.
Grafologii susțin că, dacă ești o persoană care lasă spațiu normal între rânduri, înseamnă că știi care-ți sunt limitele.
Ce spun despre tine forma în care scrii literele
Dacă litera „l” are o buclă mare: înseamnă că ai speranţe şi visuri foarte mari pentru viitor. Dar dacă litera „l” nu are deloc buclă, atunci înseamnă că visurile tale de până acum probabil că s-au năruit şi nu îţi mai faci alte speranţe.
Ești o persoană care scrie litera „t” cu buclă? Atunci înseamnă că eşti o persoană sensibilă la criticile celor din jur, care poţi părea paranoică uneori. Dacă litera „t” nu are bulcă, grafologii spun despre tine că ești un un angajat ideal, disciplinat şi foarte sigur pe sine. Totuși, dacă litera „t” este tăiată foarte sus, se consideră că ai aspiraţii înalte şi o stimă de sine dezvoltată. În cazul în care litera „t” este tăiată foarte jos: nu ai speranţe mari şi eşti foarte nesigur pe tine.
Litera „y” este subţire: Îţi alegi prietenii cu foarte mare atenţie. Litera „y” are o buclă mare: Ai un cerc larg de prieteni. Dacă litera este alungită, atunci înseamnă că îți place să călătorești, iar dacă scrii litera mai scurt, se consideră că eşti o persoană care preferă să stea acasă, care nu e atrasă de aventuri.
Eşti o persoană care acţionează logic şi care gândeşte foarte mult înainte să facă alegeri, dacă literele se leagă una de alta. În caz contrat, ești o persoană inteligentă și intuitivă.
Dacă faci un cerculeţ gol deasupra lui „i”, înseamnă că eşti o persoană copilăroasă, căreia îi place să se joace. Ai, de asemenea, o latură artistică şi îţi place să ieşi în evidenţă.
Dacă punctul de pe care-l pui pe „i” este unul normal, grafolofii spun că nu îţi place dezordinea şi acorzi deosebit de multă atenţie detaliilor.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Ninsorile abundente aduc vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă: Domeniul Schiabil Șureanu pregătește pârtiile pentru sezonul 2024-2025
FOTO | Ninsorile abundente aduc vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă: Domeniul Schiabil Șureanu pregătește pârtiile pentru sezonul 2024-2025 Ninsoarea abundentă din noaptea de 20 spre 21 noiembrie 2024 din zona munților Șureanu, vine cu vești bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu au anunțat începerea pregătirii pârtiilor pentru sezonul 2024-2025. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentarii14 ore ago
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentarii3 ore ago
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Opinii - Comentarii6 ore ago
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zilei3 zile ago
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată