225 de vulpi vor fi vânate pentru testarea eficienţei vaccinării antirabice
Pe parcursul lunii iunie în judeţul Alba s-a desfăşurat campania de vaccinare a vulpilor din mediul silvatic, care s-a desfăşurat pe 26 de fonduri de vânătoare, cu o suprafaţă totală de 63 de kilometri pătraţi, costurile campaniei fiind suportate, în principal din fonduri ale Uniunii Europene şi o mică parte din bugetul propriu al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba. Activitatea a fost coordonată la nivel judeţean de dr. Romică Lăzărescu şi dr. Maricel Şuteu, desfăşurându-se atât prin administrare din aer, cu avioane şi elicoptere, cât şi prin administrare manuală. Au fost distribuite 1.500 de momeli vaccinale, cu o frecvenţă de 25 de doze/kmp, astfel: 638 de momeli pe 10 fonduri de vânătoare private, 802 momeli pe 14 fonduri ale Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Alba, 60 de momeli pe 2 fonduri ale Direcţiei Silvice. Pentru a se vedea eficienţa acţiunii, din 3 august va începe recoltarea, la vizuină, a 225 de vulpi, urmând ca prin probe de laborator să se stabilească dacă acestea au sau nu rabie. Ultima campanie de vaccinare a vulpilor din mediul silvatic împotriva turbării a avut loc acum 4 – 5 ani, iar cel mai recent caz de rabie la vulpi s-a înregistrat în acest an, la Lupşa, la toamnă fiind programată o nouă campanie de vaccinare antirabică la vulpi. (R.G.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”
Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]