21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
21 de directori „zburați” din funcții în cadrul DGAF: Schimbări majore pentru combaterea birocrației
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat marți o nouă rundă de schimbări importante în cadrul Direcției Generale Antifraudă (DGAF), vizând structura de conducere de la nivel central.
Astfel, 21 dintre cele 33 de persoane aflate în funcții de conducere au fost revocate din posturi.
„După ce am făcut modificări la Direcția Regională Antifraudă București și am eliminat cheltuielile și birocrația inutilă din structurile județene, următorul pas îl reprezintă schimbările de la centru”, a transmis ministrul printr-o postare pe Facebook.
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a anunțat și o serie de schimbări semnificative în rândul inspectorilor antifraudă, subliniind că, în multe cazuri, a lipsit implicarea reală și acțiunea concretă în combaterea evaziunii fiscale.
El a punctat că performanța trebuie să fie criteriul principal în activitatea antifraudă și că acolo unde lipsesc eficiența și rezultatele, vor fi operate schimbări. „Promovăm performanța și intervenim acolo unde, de ani de zile, lucrurile bat pasul pe loc”, a transmis Nazare.
Ministrul a accentuat că așteptările de la structurile de antifraudă sunt clare: prezență activă în teren, acțiuni bine documentate, bazate pe analize riguroase de date și de risc, dar și o abordare profesionistă, fără abuzuri.
Tot el a precizat că o mai bună colectare a veniturilor bugetare începe cu responsabilizarea celor care trebuie să o asigure. În prezent, conducerea DGAF este formată din vicepreședintele ANAF, Alexandru Drăghici, inspectorul general Teodor Georgescu și alți șapte inspectori generali adjuncți, conform informațiilor oficiale.
Sursa foto: Arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate
Românii și nostalgia după Ceaușescu: Profesorul Cristian Păun atrage atenția asupra lipsei de educație economică din societate Cristian Păun, profesor de economie la ASE București și originar din Alba Iulia, a lansat un semnal de alarmă pe rețelele sociale, pornind de la o statistică îngrijorătoare: două treimi dintre români îl consideră pe Nicolae Ceaușescu un „geniu”. Într-o […]
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională
Profesorii, obligați să predea mai mult pe același salariu: CCR a declarat legea constituțională Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că majorarea normei didactice de la 18 la 20 de ore pe săptămână, fără plată suplimentară, nu încalcă legea fundamentală. Judecătorii au explicat că schimbarea nu presupune mai multă muncă efectivă, ci doar o redistribuire […]
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece”
Reforma companiilor de stat anunțată de Ilie Bolojan. Mai puțini membri în CA, indemnizații plafonate și indicatorii de performanță revizuiți: „Cei care nu acceptă, să plece” Premierul Ilie Bolojan şi vicepremierul Dragoş Anastasiu au anunţat azi, într-o conferinţă de presă de la ora 18:00, ce măsuri vor fi luate în cazul companiilor de stat. Premierul […]