19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
Ziua Internațională a Bărbatului (ZIB) este un eveniment anual sărbătorit pe 19 noiembrie. Iată care sunt tradițiile specifice sărbătorii!
Inaugurat în 1992 la 7 februarie de Thomas Oaster, proiectul Zilei internaționale a bărbaților a fost conceput cu un an mai devreme, la 8 februarie 1991. Proiectul a fost reinițializat în Trinidad și Tobago, în anul 1999.
Ziua Internațională a Bărbatului – reinventare
Jerome Teelucksingh, care a reînviat evenimentul, a ales 19 noiembrie pentru a onora ziua de naștere a tatălui său și, de asemenea, pentru a sărbători cum la acea dată, în 1989, echipa de fotbal din Trinidad și Tobago a unit țara cu eforturile lor de a se califica pentru Cupa Mondială.
Teelucksingh a promovat Ziua Internațională a Bărbaților ca fiind nu doar o zi de gen, ci o zi în care toate problemele care afectează bărbații și băieții pot fi abordate. El a spus despre Ziua Internațională a Bărbatului și activiștii săi de bază: „Se străduiesc pentru egalitatea de gen și încearcă cu răbdare să înlăture imaginile negative și stigmatul asociat cu bărbații din societatea noastră”, potrivit wikipedia.org.
Ziua Bărbatului – obiective
Sărbătorirea Zilei Internaționale a Bărbatului, include o serie de obiective, cum ar fi:
-concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților
-îmbunătățirea relațiilor dintre sexe
-promovarea egalității între sexe
-prezentarea de modele masculine de urmat.
Cu această ocazie, este sărbătorită, discriminarea bărbaților și a băieților față de femei. Sunt evidențiate realizările și contribuțiile acestora la comunitate, familie, căsătorie și grija față de copii. Scopul mai larg și final al evenimentului este promovarea valorilor umanitare de bază.
Ziua Internațională a Bărbatului este sărbătorită în peste 60 de țări, la 19 noiembrie, inclusiv Trinidad și Tabago, Jamaica, Australia, India, China, Statele Unite ale Americii, Republica Moldova, Singapore, Malta, Marea Britanie, Africa de Sud, Tanzania, Zimbabwe, Ungaria, Irlanda, Ghana, Canada, Danemarca, Norvegia, Austria, Bosnia și Herțegovina, Franța, Italia, Pakistan, Antigua și Barbuda, Sfântul Cristofor și Nevis, Sfânta Lucia, Grenada, Insulele Cayman și România, iar susținerea globală este vastă.
În România s-a adoptat Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie- Ziua femeii și 19 noiembrie- Ziua bărbatului. Legea a fost promulgată de președintele României, Klaus Iohannis, la 3 martie 2016, și publicată în Monitorul Oficial la 7 martie 2016.
Ce tradiții există în lume în această zi de sărbătoare?
Astfel, Ziua Internaționala a Bărbatului are ca obiectiv concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat. Totoadtă, este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.
Ziua Bărbatului este marcată la nivel internațional prin diverse activități, de la seminarii publice, conferințe, la festivaluri, activități școlare, programe speciale la radio și la televiziune, slujbe religioase etc.
De asemenea, Ziua Bărbatului poate fi o ocazie potrivită pentru a le mulţumi tuturor bărbaților care se află în viața noastră, care ne dăruiesc sprijinul și dragostea de care avem nevoie. Această zi este sărbătorită în mijlocul familiei, alături de toţi cei dragi.
Sursa: stirilekanald.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record”
19 noiembrie 1882, se năștea Aurel Vlaicu, unul dintre pionierii aviației mondiale: „Patru metri erau pentru mine un record” “Bucuria cea mai mare însă, am simţit-o când am zburat pentru prima oară la Cotroceni. Nu m-am ridicat atunci mai sus de patru metri. Cu toate acestea nici Alpii nu mi-i închipuiam mai înalţi ca înălţimea […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată