Rămâi conectat

Curier Județean

15-17 iunie 2024 | 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: Depuneri de flori pe Aleea Scriitorilor, recital poetic și expoziție de pictură

Ziarul Unirea

Publicat

în

15-17 iunie 2024 | 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba: Depuneri de flori pe Aleea Scriitorilor, recital poetic și expoziție de pictură

Recital poetic al actorului Dorel Vișan, prezentarea cărții criticului literar Silviu Mihăilă și expoziția de pictură a Ancăi Mureșan, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, activități dedicate poetului Mihai Eminescu, la 135 de ani de la moarte.

Timp de 3 zile, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vor avea loc o serie de evenimente dedicate lui Mihai Eminescu, poet, prozator și jurnalist român, considerat ca fiind cea mai cunoscută și influentă personalitate din literatura română.

Citește și: VINERI | Workshop-ul „Introducere la algoritmii de creație a imaginilor cu ajutorul Inteligenței Artificiale” cu Mihai Grecu, artist și regizor, la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Sâmbătă, 15 iunie 2024, alături de momentul oficial de depuneri de flori, care va avea pe loc la ora 12:00 pe Aleea Scriitorilor din Parcul Central „Mihai Eminescu” din Alba Iulia, cei interesați de viața și opera marelui poet pot accesa pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba unde, începând cu ora 9:00 vor afla noi informații în rubricile: Medalion omagial, Mihai Eminescu în colecțiile bibliotecii, recomandări de carte semnată de Mihai Eminescu, citate și poezii din opera marelui poet, Memoria culturală a locului – Eminescu la Blaj și Eminescu – povești în versuri.

Duminică, 16 iunie 2024, activitățile culturale se vor derula online iar cei care vizitează pagina de Facebook a bibliotecii județene vor viziona rubricile: Citatul zilei, Poezia zilei, recomandare de carte și Mihai Eminescu în periodice, știut fiind faptul că nenumărate periodice de cultură au dedicat pagini întregi operei lui Mihai Eminescu.

Ziua de luni, 17 iunie 2024, va fi o zi memorabilă pentru toți cei ce vor participa la activitățile desfășurate în Grădina Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, unde, începând cu ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziției de pictură „Dor de Eminescu”, a artistei Anca Ioana Mureșan.

Sub genericul „Zoe Dumitrescu-Bușulenga, exeget al lui Eminescu” va urma prezentarea volumului „Zoe Dumitrescu Bușulenga sau despre «îmblânzirea» literaturii. Ipostaze ale maestrului paideic” al criticului literar Silviu Mihăilă, care le are ca invitate pe prof. univ. dr. Diana Câmpan (Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia) și printr-o intervenție telefonică pe prof.univ.dr. Lăcrămioara Petrescu (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași). Seara se va încheia un recital de poezie eminesciană susținut de actorul Dorel Vișan.

Evenimentele dedicate omagierii poetului Mihai Eminescu sunt organizate de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, iar intrarea la toate evenimentele este liberă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Și așa întârziate, trenurile au întârzieri mai mari în județul Alba din cauza caniculei! CFR a impus restricții de viteză în anumite intervale de timp, deocamdată doar până în 21 iunie, astfel că trenurile vor circula mai încet față de viteza normală cu 20 – 30 km/oră pe secțiile de circulație unde se vor înregistra […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea