13 noiembrie 2024. Conferință antidrog la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș susținută de Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping
13 noiembrie 2024. Conferință antidrog la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș susținută de Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping
Clubul Rotary Sebeș vă invită să participați la prezentarea care va avea loc pe data de 13.11.2024, la Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș, cu începere de la orele 13:00, în cadrul proiectului districtual „Drogurile – de la fascinație la dependență”, inițiat de Rotary Club Danubius Giurgiu și preluat și derulat de mai bine de 1 an de către Rotary Club București Phoenix ca parte a proiectului ”Clubul Rotary Sebeș spune NU drogurilor”.
Citește și: FOTO | Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis: „Bursa de Studiu Dragoș Zaharia”, în memoria unui om de nota 10, oferită unui elev de nota 10
Scopul proiectului este prevenția consumului de droguri și de substanțe interzise în rândul tinerilor și adolescenților.
Anexăm la prezentul comunicat de presă o scurtă prezentare a proiectului, a scopului acestuia și a modalităților în care acesta se desfășoară, acesta fiind adresat în egală măsură elevilor, profesorilor, părinților și psihologilor.
Prezentarea este susținută de către o autoritate competentă în domeniu: Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, autor al volumului intitulat „Marijuana, zborul spre iad”.
„Drogurile – de la fascinație la dependență” : Sesiuni de conștientizare în rândul tinerilor privind efectele consumului de substanțe interzise
Context:
Agenția Națională Antidrog (ANA) a publicat in 20 februarie 2023 Raportul Național privind situația drogurilor în România cu date privind anul 2021 (*www.ana.gov.ro)
- Cea mai mare rata de consum se înregistrează la grupa de vârstă 15-34 ani. Cea mai mica vârstă de debut a fost 13 ani, fiind știut că adolescența reprezintă perioada cu vulnerabilitatea cea mai mare pentru inițierea consumului de droguri.
- 10,7% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani au consumat cel puțin un tip de drog ilicit dea lungul vieții (consum experimental), în timp ce 6% dintre ei au consumat și în ultimul an (consum recent).
- Canabisul este cel mai consumat drog. Alte droguri consumate sunt: consumul de medicamente, opiacee, substanțe psihostimulante (cocaina fiind unul dintre acestea).
- Transmiterea bolilor infecțioase asociate consumului de droguri arată procente diferite: 20.7% dintre persoanele care primesc tratament specific, declară că au consumat droguri injectabile în ultimele 30 zile de consum și au infecție HIV, 68.7% au declarat că sunt pozitivi pentru infecția cu virus hepatita B.
Acțiuni:
Clubul Rotary Phoenix București derulează un proiect de conștientizare și prevenire a
consumului de droguri în rândul tinerilor.
Scop:
Conștientizarea tinerilor elevi și liceeni privind riscurile la care se expun prin consumul de stupefiante și/sau substanțe psihotrope – interzise, prin prezentarea unor studii de caz, întrebări deschise, discuții libere, împărtășirea experiențelor unor foști consumatori.
Public țintă:
Elevi – clasele 7-8 și Liceeni clasele 9-12
FOTO: Arhiva ZiarulUnirea.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Parteneriate semnate de Primăria Alba Iulia pentru tranziția verde locală: Program european în derulare
Parteneriate semnate de Primăria Alba Iulia pentru tranziția verde locală: Program european în derulare Primăria Alba Iulia a semnat șase parteneriate pentru tranziția verde locală, în cadrul programului european „Intelligent Cities Challenge” (ICC). Aceasta este o inițiativă a Comisiei Europene menită să sprijine orașele din statele membre ale Uniunii Europene în tranziția către o economie […]