Rămâi conectat

Actualitate

13 august 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba: Maximele urcă din nou până la 38 de grade

Ziarul Unirea

Publicat

în

13 august 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba: Maximele urcă din nou până la 38 de grade

ANM a emis marți dimineața o atenționare meteo cod galben de caniculă valabil pentru Alba și alte județe din țară. În sud, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de disconfort termic accentuat.

Citește și: Cum va fi vremea până în 9 septembrie 2024: Început de toamnă cu temperaturi mai ridicate decât cele normale. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

COD GALBEN

Marți (13 august), în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei și în sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…38 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

COD PORTOCALIU

În Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei, canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că maximele, în marea lor majoritate vor fi de 39…40 de grade. Minimele vor fi de 21…22 de grade, izolat de până la 24 de grade în sudul Banatului și vor caracteriza o noapte tropicală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiții și obiceiuri Sfânta Maria, Adormirea Maicii Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tradiții și obiceiuri Sfânta Maria, Adormirea Maicii Domnului În fiecare an, pe 15 august, credincioșii ortodocși și catolici sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare, unul dintre evenimentele cele mai semnificative ale creștinătății. Potrivit tradiției bisericești, în această zi, Fecioara Maria a fost înălțată la cer de Fiul său, Iisus Hristos. Ocazia acestei sărbători […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea