Rămâi conectat

Curier Județean

13-21 august: Cercetașii din Alba Iulia pleacă în Tabăra de vară. În acest an vor campa în… ”Africa”

Ziarul Unirea

Publicat

în

cercetasi alba iulia01Cercetașii din Alba Iulia se pregătesc să plece și în acest an în Campul Centrului Local, tabăra de vară devenita deja o tradiție. Unul dintre cele mai mari evenimente organizate de ei va avea loc în acest an la Gârda Seacă, în perioada 13-21 august.

În fiecare an, activitățile taberei sunt încadrate într-o poveste, iar dacă până acum au fost în Amazonia sau chiar pe Lună, de această dată își propun ceva, usor diferit: monteaza roți și motoare corturilor și se îmbarcă pentru o călătorie prin Africa, un continent plin de lucruri noi – o lume diferită decât cea cu care suntem obișnuiți. Călătoria cercetașilor trece prin mare parte din continentului African, traversând 26 de țări și se va termina la Marea Mediterană, la Cairo, după ce vor trece prin toate tipurile de relief, prin junglă și savană, pe vârful Kilimanjaro și desigur cu o vizită la mormântul Lordului Baden Powel, fondatorul cercetășiei, în Kenya.

Desigur aceasta este doar povestea care îmbracă activitățile cercetașilor în tabără. Mai exact, vor ajunge la Gârda Seacă, își vor ridica campul și vor monta corturile. Timp de 3 zile, pe grupe de vârstă, vor pleca în recunoașterea teritoriului, în drumeții în zona Padis, iar apoi se vor distra cu jocuri și activități specifice cercetașilor, în zona taberei.

130 de cercetași cu vârste cuprinse între 7 și 24 de ani vor avea parte de 9 zile de aventură, de experiențe noi și vor lega prietenii alături de colegii lor cercetași. Sâmbătă, 20 august, va fi Ziua Portilor Deschise unde sunt invitați părinți și prieteni ai cercetașilor, și toți cei interesați să vadă cum arată un asemenea camp.

Campul Centrului Local Axente Sever Alba Iulia se desfășoară datorită susținerii și colaborării cu Primăria Gârda, Ocolul Silvic Garda, Societatea de Transport Public Alba, Supremia, Transavia. Lin&Ema, Galilea Farm, Cora Trade Centrer si Elmiro Prest.

[nggallery id=2502]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea