Rămâi conectat

Curier Județean

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cugirul a fost vizitat recent de reprezentanţii unei firme belgiene, interesaţi să deschidă o afacere în Parcul Industrial Cugir. Directorul general al PIC, Emil Muntean ne-a declarat că este vorba de un important investitor care produce elemente de transmisie pentru industria constructoare de automobile. Săptămâna trecută a fost a doua rundă de negocieri, prima întâlnire dintre partea belgiană şi conducerea PIC a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. „Investiţia care se doreşte a fi demarată în România este de aproximativ 50 de milioane de euro. În contextul viitoarelor negocieri în ceea ce priveşte închirierea sau concesionarea terenurilor, am solicitat respectivei societăţi să ne prezinte toate dorinţele pe care le are, investiţia pe care vor să o realizeze şi valoarea ei, precum şi numărul locurilor de muncă preconizate” a precizat directorul Muntean (foto).
Se pare că investitorul belgian s-a orientat către Cugir datorită faptului că aici există deja două mari firme cu acelaşi obiect de activitate şi anume Star Transmission Cugir şi SC Nova Modul, aspect care le oferă garanţia că vor avea forţa de lucru calificată pentru a produce piesele dorite. Emil Muntean a mai precizat că pe lângă acest aspect, un rol important îl au facilităţile oferite de Parcul Industrial Cugir: „Putem spune că PIC prezintă o atractivitate pentru investitori, datorită scutirii de taxe şi impozite pe terenuri, precum şi datorită faptului că asigurăm toată infrastructura de care este nevoie pentru dezvoltarea afacerilor, şi mă refer la alimentare cu energie electrică, gaze naturale, apă şi canalizare. Datorită faptului că am reuşit prin investiţii majore să ne facem reţele de distribuţie proprii, la momentul de faţă, Parcul Industrial Cugir este capabil să ofere aceste facilităţi la preţuri concurenţiale şi de cea mai bună calitate.”
Potrivit directorului Muntean, singurul inconvenient în negocierea cu investitorul belgian o reprezintă suprafaţa solicitată. „Şi în întâlnirea de acum şi în cea din noiembrie le-am prezentat obiective şi terenuri pe care le propunem pentru a fi viitoarea locaţie a acestei societăţi. Suprafaţa pe care ei o solicită este de 2 ha, hala de producţie propunându-se a avea 5000 m pătraţi. La momentul de faţă, societatea noastră nu are disponibilă această suprafaţă, însă în strategia de dezvoltare şi funcţionare a parcului, aprobată de Consiliul Judeţean, în calitate de AGA, am prevăzut o extindere a PIC prin cumpărarea de terenuri în imediata vecinătate, tocmai pentru a le oferi potenţialilor investitori” a completat directorul PIC, Emil Muntean.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia: Intervin pompierii Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit duminică după-masa pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Citește și: INCENDIU în Alba Iulia, cu degajare de fum, de la o oală cu mâncare uitată pe foc Detasamentul de pompieri Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea