Rămâi conectat

Curier Județean

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cugirul a fost vizitat recent de reprezentanţii unei firme belgiene, interesaţi să deschidă o afacere în Parcul Industrial Cugir. Directorul general al PIC, Emil Muntean ne-a declarat că este vorba de un important investitor care produce elemente de transmisie pentru industria constructoare de automobile. Săptămâna trecută a fost a doua rundă de negocieri, prima întâlnire dintre partea belgiană şi conducerea PIC a avut loc în luna noiembrie a anului trecut. „Investiţia care se doreşte a fi demarată în România este de aproximativ 50 de milioane de euro. În contextul viitoarelor negocieri în ceea ce priveşte închirierea sau concesionarea terenurilor, am solicitat respectivei societăţi să ne prezinte toate dorinţele pe care le are, investiţia pe care vor să o realizeze şi valoarea ei, precum şi numărul locurilor de muncă preconizate” a precizat directorul Muntean (foto).
Se pare că investitorul belgian s-a orientat către Cugir datorită faptului că aici există deja două mari firme cu acelaşi obiect de activitate şi anume Star Transmission Cugir şi SC Nova Modul, aspect care le oferă garanţia că vor avea forţa de lucru calificată pentru a produce piesele dorite. Emil Muntean a mai precizat că pe lângă acest aspect, un rol important îl au facilităţile oferite de Parcul Industrial Cugir: „Putem spune că PIC prezintă o atractivitate pentru investitori, datorită scutirii de taxe şi impozite pe terenuri, precum şi datorită faptului că asigurăm toată infrastructura de care este nevoie pentru dezvoltarea afacerilor, şi mă refer la alimentare cu energie electrică, gaze naturale, apă şi canalizare. Datorită faptului că am reuşit prin investiţii majore să ne facem reţele de distribuţie proprii, la momentul de faţă, Parcul Industrial Cugir este capabil să ofere aceste facilităţi la preţuri concurenţiale şi de cea mai bună calitate.”
Potrivit directorului Muntean, singurul inconvenient în negocierea cu investitorul belgian o reprezintă suprafaţa solicitată. „Şi în întâlnirea de acum şi în cea din noiembrie le-am prezentat obiective şi terenuri pe care le propunem pentru a fi viitoarea locaţie a acestei societăţi. Suprafaţa pe care ei o solicită este de 2 ha, hala de producţie propunându-se a avea 5000 m pătraţi. La momentul de faţă, societatea noastră nu are disponibilă această suprafaţă, însă în strategia de dezvoltare şi funcţionare a parcului, aprobată de Consiliul Judeţean, în calitate de AGA, am prevăzut o extindere a PIC prin cumpărarea de terenuri în imediata vecinătate, tocmai pentru a le oferi potenţialilor investitori” a completat directorul PIC, Emil Muntean.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Polițiștii din Alba au prins un bărbat din Brașov, căutat în țară pentru furt: Cât timp va sta după gratii

Culda Ionică

Publicat

în

Polițiștii din Alba au prins un bărbat din Brașov, căutat în țară pentru furt: Cât timp va sta după gratii

Polițiștii din municipiul Aiud au indentificat, la data de 3 octombrie 2022, un bărbat de 46 de ani din județul Brașov, care se afla pe raza localității Ciumbrud, deținător al unui mandat de executare a pedepsei închisorii și era dat în urmărire națională.

La data de 3 octombrie 2022, polițiștii din Aiud au identificat și reținut, în zona localității Ciumbrud, un bărbat de 46 de ani, din județul Brașov, care era urmărit național, fiind posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Zărnești.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și două luni închisoare, pentru furt.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bărbat din Alba, reținut de polițiști după ce a fost prins la volan „mort” de beat și fără permis: Avea o alcoolemie de 2.44 g/l

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Alba, reținut de polițiști după ce a fost prins la volan „mort” de beat și fără permis: Avea o alcoolemie de 2.44 g/l

La data de 3 octombrie 2022, polițiștii Postului de Poliție Jidvei au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 34 de ani, din localitatea Veseuș, comuna Jidvei, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat, în seara zilei de 24 septembrie 2022, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Veseuș, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

A refuzat testarea cu aparatul etilotest și a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit concluziilor medico – legale acesta avea îmbibație alcoolică de 2,44 g/l alcool pur în sânge, la prima recoltare, respectiv 2,15 g/l alcool pur în sânge, la cea de-a doua recoltare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Peste 200.000 de euro pentru servicii socio-medicale gratuite, pentru sute de copii din Alba Iulia, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al primăriei

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Peste 200.000 de euro pentru servicii socio-medicale gratuite, pentru sute de copii din Alba Iulia, printr-un proiect cu finanțare nerambursabilă al primăriei

Pachetul de servicii gratuite a fost posibil prin proiectul „Sănătate pentru Toți 3/ Salutte per Tutti 3” și este dedicat copiilor din Alba Iulia, dar și din alte zone ale României, care frecventează Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Proiectul Primăriei Alba Iulia, ajuns la cea de-a treia ediție consecutivă, a fost derulat în colaborare cu asociația italiană Medici per la Pace și sponsorizat de către Intesa Sanpaolo Bank. Durata celei de-a treia ediții a proiectului: până la 30 septembrie 2022.

Pe parcursul derulării proiectului, în fiecare dintre cele două centre au fost asigurate servicii gratuite, specifice profilului lor de activitate, în scopul reabilitării socio-medicale a copiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

La Centrul „Maria Beatrice”:

-80 de copii au beneficiat de sesiuni gratuite de reabilitare neuro-motorie
-20 de copii au fost cuprinși într-un program de intervenții dentare gratuite și au primit kit-uri dentare gratuite
-85 de copii, cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, au beneficiat de evaluare funcțională gratuită, în scopul prevenției și depistării precoce a eventualelor afecțiuni neuro-motorii
-51 de familii ale copiilor beneficiari ai centrului au primit suport psihologic specializat, în vederea gestionării situației de a avea un copil cu dizabilitate
-75 de părinți și copii au participat la seminarii specializate despre hrănirea copilului cu dizabilitate și stadiile de dezvoltare ale acestuia
-85 de studenți au fost încadrați într-un program specific de training dedicat kinetoterapeuților și terapeuților ocupaționali.

La Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”:

-35 de copii beneficiari ai centrului au fost cuprinși într-un program de intervenții dentare gratuite și au primit kit-uri dentare gratuite, beneficiind de asemenea de educație privind igiena orală
-pe perioada frecventării centrului, copiii beneficiari au primit educație alimentară prin adăugarea unor alimente sănătoase la rația zilnică de mâncare pe care o primesc deja la centru
-copiii au primit suport în realizarea temelor și au participat la activități de educație informală
-copiii și familiile lor au primit consiliere psihologică, socială și juridică gratuită.

„Ne bucurăm de fiecare dată, când reușim, ca administrație locală, să aducem plus valoare serviciilor socio-medicale din Municipiul Alba Iulia. Mă bucură și emoționează și mai mult, când beneficiarii direcți ai serviciilor sunt copii care frecventaeză centre de profil din municipiu, cum este cazul proiectului de față. De aceea, nu putem fi decât recunoscători Asociație italiene «Medici per la Pace» și finanțatorului, Intesa Sanpaolo Bank”, apreciază Gabriel Pleșa, primar Municipiul Alba Iulia.

Proiectul „Sănătate pentru toți 3/ Salutte per Tutti 3”, finanțat de către Intesa Sanpaolo Bank, a început la 1 octombrie 2021 și a avut o durată de 12 luni, implicând două organizații din Alba Iulia: Centrul „Maria Beatrice”, respectiv Direcția de Asistență Socială a Municipiului Alba Iulia, prin Centrul de Zi pentru Consiliere și Sprijin pentru Părinți și Copii „Sfânta Maria”.

Proiectul „Sănătate pentru toți 3/ Salute per Tutti 3” a avut o valoare nerambursabilă de 72.780 euro. Suma nerambursabilă atrasă de Primăria Alba Iulia pentru derularea celor trei ediții ale proiectului este de 209.269 euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea