Rămâi conectat

Curier Județean

“Împreună dăm viaţă Cetăţii!”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Proiectul cu acest titlu este o provocare şi o invitaţie pentru autorităţile locale, ONG-uri, firme particulare şi locuitori ai Alba Iuliei de a-şi reuni forţele într-un nobil scop: acela de a da viaţă Cetăţii! Este o campanie de implicare activă în viaţa Cetăţii şi de conştientizare a locuitorilor oraşului de imensul ei potenţial arhitectural, cultural, turistic şi mai ales economic. Proiectul este o iniţiativă a Asociaţiei RYMA, susţinută de Ordinul Arhitecţilor din România şi de Primăria Municipiului Alba Iulia. Scopul declarat al proiectului este acela de a crea platforme de discuţii şi acţiune între societatea civilă şi administraţia publică locală din Municipiul Alba Iulia, privind valorificarea Cetăţii Alba Iulia din punct de vedere arhitectural, cultural, economic şi turistic.
Desfăşurarea primului atelier de lucru al proiectului va avea loc vineri, 21 octombrie, ora 14.00 în spaţiile RYMA avându-i ca invitaţi pe arh. Gheorghe Lăncrănjan – autorul proiectelor de reabilitare a Cetăţii Alba Carolina; peisagist Nicolas Triboi – autorul studiului pilot de amenajare peisagistică; arheolog Constantin Inel – reprezentant al Muzeului Naţional al Unirii; arh. Cristina Anghel – preşedinta Asociaţiei RYMA; Corina Bucea – manager al „Fabricii de Pensule” din Cluj Napoca; Tiberiu Anghel – director al publicaţiei „Zile şi Nopţi” şi Nicolaie Moldovan – reprezentant al Primăriei şi promotor al lucrării “Plan de marketing pentru Cetatea Alba Iulia”. La atelier sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai ONG-urilor active din Alba Iulia, ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, ai firmelor private din judeţ, concesionari ai spaţiilor din Cetatea Alba Iulia, oameni de presă, de cultură şi organizatori de evenimente culturale din Alba Iulia. Vă invităm, aşadar, să luaţi parte la crearea acestei platforme de acţiune în sprijinul Cetăţii, să vă implicaţi activ în acest proiect pentru ca Cetatea să fie valorificată la maximul ei potenţial şi să răspundă nevoilor noastre, ale tuturor! (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: 60 de șoferi, testați joi pentru alcool și droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Acțiune în sistem integrat a polițiștilor și jandarmilor din Alba: 60 de șoferi, testați joi pentru alcool și droguri În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea