Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Un Samoyed și un Ciobănesc românesc mioritic, cele mai frumoase exemplare din prima zi a expoziției chinologice de la Alba Iulia. Au cucerit titlurile ”Best in Show”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

best in show Royal Crown Trophy alba iuliaCaramel, un exemplar splendid din rasa Samoyed, din Pitești, și Amuro, un Ciobănesc Românesc Mioritic  din Timișoara, au fost vedetele competițiilor de sâmbătă la Expoziția Chinologică de la Alba Iulia, ”Royal Crown Trophy 2016” – ”Trofeul Coroanei Regale”.

Patrupede de diferite rase, împărțite pe grupe și de diferite talii, au defilat încercând să impresioneze juriul și publicul prezent, însă cele două exemplare canine s-au dovedit a fi cele mai frumoase, primind fiecare titlul de ”Best In Show”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Samoyed-ul a fost premiat în cadrul show-ului național (C.A.C – câine cu aptitudini de campion în expoziţii naționale), iar Ciobănescul Mioritic în cadrul celui internațional (C.A.C.I.B – câine cu aptitudini de campion în expoziţii internaţionale).

expozitie chinologica alba iulia124Locul II la competiția internațională de sâmbătă a fost câștigat de exemplarul din rasa Samoyed, care a obținut locul I la C.A.C, iar locul III pe podiumul internațional a fost ocupat de un Bullmastiff englez.

Pe podiumul celor mai frumoase rase canine din cadrul expoziției naționale, a urcat, sâmbătă seara, pe locul II un Staffordshire Terrier American, în timp ce locul III i-a revenit unui Ciobănesc german.

Competiția din acest an reunește la Alba Iulia peste 700 de ”campioni în lesă”, a unor proprietari ce provin din peste zece țări cu tradiție în organizarea unor astfel de evenimente, printre care amintim Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Rusia, Slovacia, Ungaria și bineînțeles România.

Evenimentul oferă șansa proprietarilor de câini de rasă, de orice dimensiune și de orice vârstă, să-și evalueze cei mai buni prieteni și să se distreze într-o atmosferă inedită, în Cealaltă Capitală. În afara handler-ilor, la Alba Iulia sunt prezenți retaileri importanți din industria animalelor de companie, arbitri internaționali și reprezentanți ai asociațiilor chinologice din România și Europa. În acest an, arbitrii din cadrul evenimentului provin din Slovacia, Spania, Cipru, Ungaria, Portugalia și Bulgaria. Aceștia evaluează frumusețea, capacitatea de lucru a câinilor, indicatori fizici, personalitatea animalelor, dar și potențialul handler-ilor de a relaționa cu câinele.

Iubitorii de animale din Alba Iulia vor avea șansa să urmărească evoluțiile raselor canine și mâine.

La finalul celei de-a doua zi, duminică, va fi ales ”Best in Show CACIB 14. Aug„ și ”Supreme Best In Show” – câștigătorul evenimentului.

Expoziția chinologică se desfășoară pe Latura de Nord a Cetății Alba Carolina și este organizată de Asociația Chinologică Alba și Primăria municipiului Alba Iulia. Evenmentul este menționat și în calendarul internațional al Federației Chinologice Internaționale.

Programul competiției de duminică:

Arbitrajele încep la ora 09.00
09.00 Deschiderea expoziției
09.00 Arbitraje la ring
14.00 Best in Show  CACIB 14 aug. &  Supreme BIS 13-14 aug.

[nggallery id=2508]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea